Čtvrtfinále superligy: Repríza semifinále i pražské derby. Bolku čeká Liberec, Tatran si vybral Lípu

Dominik Beneš (Mladá Boleslav) v souboji s Davidem Šimkem (Tatran Střešovice) | foto: Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Nejvyšší mužská soutěž poznala složení čtvrtfinálových bitev. Po výběru soupeřů víme, že nás čeká regionální souboj, bitva o Prahu či repríza loňské bitvy o BigBoard Superfinále.


Napínavý závěr základní části nakonec zvládl střešovický Tatran, který ji ovládl podruhé v řadě. V dramatické koncovce za sebou nechali úřadující šampioni, pohároví vítězové a majitelé prvního českého triumfu v Poháru mistrů Mladou Boleslav, která nasázela jako první tým v historii přes 300 branek. Třetí příčku pak uhájili rytíři z Vítkovic, kteří měli k dispozici třetí volbu.

Čtvrtou pozici a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále vybojoval Chodov. Hráči z Jižního Města budou čekat na to, který ze soupeřů na něj zbude. Výhodou pro něj však je, že nenarazí na žádný z celků na prvních třech místech. Jistotu čtvrtfinálových bitev mají Sparta a Bohemians, k nimž přibyli Česká Lípa a Liberec, čili dva celky, které zvládly rozhodující bitvy v osmifinále.

Tatran čeká soupeř, který zvládl otočit sérii

S Českou Lípou má Tatran v aktuálním ročníku rozporuplné zkušenosti. Napoprvé sice Pražané roznesli Severočechy drtivě 14:1, druhé vzájemné střetnutí však dopadlo porážkou 7:8. Ve vítězném utkání z pohledu Pražanů byli hodně vidět především Jakub Boček s Martinem Šindelářem. Českolipští navíc pokračují ve své historické sezoně. První účast v play-off proměnili v postup do čtvrtfinále, a to i přes porážku v prvním duelu.

Ohlasy trenérů

Milan Fridrich (ESA logistika Tatran Střešovice): S týmem jsme se shodli, že určitě budeme vybírat soupeře z osmifinále a Česká Lípa byla pro nás taková přirozená volba. Věříme, že hlavně zachytíme začátek série, jelikož Lípa je teď rozjetá z osmifinále a nedávno nás dokonce v základní části těsně porazila. Chceme se především soustředit na naše výkony a předvádět co nejlepší hru.

Bolku čeká derby s Libercem

Vyrovnanou bilanci mají na kontě florbalisté Boleslavi s Libercem. Nejdříve severočeský tým schytal porážku 3:15, nicméně na druhý pokus uspělo FBC nejtěsnějším rozdílem 9:8. Liberečtí hráči jsou navíc rozjetí potom, co zvládli nesmírně vyrovnané osmifinále play-off s Královskými Vinohrady. Oba celky se spolu potkaly už před dvěma lety a série nabídla parádní vyrovnané bitvy.

Ohlasy trenérů

Joonas Naava (Předvýběr.CZ Florbal MB): Soupeře jsme vybírali společně s hráči, realizačním týmem a vedením klubu. Všichni měli velmi podobný seznam preferovaných soupeřů a po osmifinálových výsledcích a výběru Tatranu z toho vyšel Liberec. Myslím, že to bude zajímavá série - derby, takže fanoušci obou týmů to nebudou mít daleko ani na venkovní zápasy. Očekával jsem, že se utkáme právě s Libercem. Máme za sebou tři vzájemné zápasy v této sezoně, ale od všech už uplynulo relativně dost času. Nehrozí, že bychom Liberec podcenili. Celou sezonu se připravujeme na toto období, máme pokoru a jsme připraveni bojovat. Odpovídají tomu i poslední dny: tým je čím dál soustředěnější a opravdu odhodlaný. Mnoho kluků už má s těmito zápasy zkušenosti, takže můžeme být v klidu, protože víme, do čeho jdeme. V základní části jsme měli skvělou podporu fanoušků a věřím, že nás přijdou podpořit hned v úterý, abychom mohli ukázat, co společně dokážeme.

Uvidíme reprízu loňského semifinále

Do čtvrtfinále si Vítkovice volí Bohemians, kteří rozhodně nebudou žádným lehkým soupeřem na rozjezd play-off. Florbalisté z Ostravy sice na jejich půdě uspěli 9:5, doma se jim ale tolik nedařilo a padli 5:6. Sílu klokanů navíc poznaly Vítkovice už před rokem v semifinále soutěže, kdy postoupily po těžkých bitvách 4:2 na zápasy. Oba týmy se potkaly už vloni, v bitvě o postup do superfinále vládli rytíři, kteří vyhráli 4:2 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Michal Jedlička (FbŠ Bohemians): Za Vítkovice jsme určitě rádi, poněvadž to bude florbalová série. Myslím si, že rytíři jsou pro nás o něco přívětivější variantou než jiné možnosti soupeřů, které mohly nastat. Očekávám, že bude padat hodně gólů a série bude velmi vyrovnaná. Samozřejmě doufám, že ji zvládneme a postoupíme.

Ostré pražské derby!

Na Chodov zbyla Sparta, s níž mají hráči z Jižního Města docela čerstvou zkušenost. Oba týmy se totiž naposledy utkaly v závěru základní části, kdy sparťané prohráli pouze nejmírnějším mankem 6:7. Stejně tak nebodovali ani v úvodu sezony, kdy Chodov vstoupil do dlouhodobé pasáže superligy zdarem 11:6. Vyřazovací série Chodova se Spartou se naposledy konala v ročníku 2015/2016, kdy Chodov urval postup v šesti zápasech.

Ohlasy trenérů
Čtvrtfinále Livesport Superligy

ESA logistika Tatran Střešovice – FBC 4CLEAN Česká Lípa
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ACEMA Sparta Praha

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se