Treble? Vůbec bych si nepředstavil, že je to ve florbale možné, říká Beneš. S týmem letí do Turecka

V loňském BigBoard Superfinále nedohrál kvůli zranění. V tom letošním už jako kapitán mohl plnohodnotně slavit obhajobu titulu. Střešovický Marek Beneš byl výraznou postavou titulového boje, i díky jeho dvěma přesným zásahům zvedl po zápase jako první nad hlavu trofej pro ligového šampiona a Tatran tak pod jeho vedením dokonal zlatý treble.


Marku, jak byste zhodnotil zápas?
Klasické superfinále, strašně těžký zápas proti skvělému soupeři. Musím uznat, že Mladá Boleslav hrála skvěle. Oproti před dvěma roky hrála ofenzivně, myslím, že po nějakou část zápasu byla i živější než my. My jsme s tím měli dneska trošku problém, dostat se do toho. Vedení nám paradoxně uškodilo. Pak si myslím, že třicet minut jsme byli horší, Mladá Boleslav byla lepší, měla spoustu střel. Na začátku třetí třetiny jsme to stáhli na dvě pětky, tam si myslím, že jsme zase trošku otočili hru a šli jsme si pro vítězství. Napoprvé se nám to ještě smolně odrazilo do brány, ale zase se nám to šťastně odrazilo v prodloužení. Strašná maličkost rozhoduje a jsem strašně vděčný, že můžeme prožívat tyhle chvíle a ne opačné.

Kdybyste měl vybrat jeden faktor, který rozhodl, jaký by to byl?
Já si myslím, že nástup do třetí třetiny, Nebyli jsme v dobrém rozpoložení, druhá třetina byla slabá stejně jako druhá půlka první třetiny, tam měla Mladá Boleslav tlak. My jsme byli nějak vykolejení, v šatně jsme si řekli svoje, stáhli jsme to na dvě pětky a od té doby si myslím, že jsme byli lepší. To si myslím, že byl ten zlom, nesložili jsme se.

Co říkáte na atmosféru, bylo tu mnoho vašich fanoušků. Co byste jim vzkázal?
Tohle je úplně neskutečné. Já děkuji všem. Náš kotel je neskutečně početná enkláva lidí, měli opět choreo, všechno skvělé. Jsem hrozně rád i za ně, že se to dneska povedlo a můžeme si společně užít oslavy.

Jakou radost jste měl právě z chorea, které jste připravovali?
Hodně velkou, trošku jsem po tom pokukoval, protože mám tohle fanouškovství rád, trošku jsem na tom i podílel. Trochu jsem sledoval, jestli se to někde neroztrhne nebo se neslepí dohromady. I z tohohle jsem byl trošku nervózní. Myslím si, že to dopadlo krásně.

Při minulém superfinále jste se zranil, zmiňoval jste, že to nebylo ono, týmu jste tolik nepomohl. Je to konečně ono? Pomohl jste týmu, jak jste chtěl?
Dal jsem nějaké body, takže docela spokojenost. Myslím si, že také ty dvě třetiny nebyly, stejně jako od celého týmu, optimální. V té třetí jsem to trošku rozběhal, začalo se mi lépe běhat. Pak jsem, si myslím, předváděl nějakou svoji optimální hru, takže to vyšlo. Kdyby to nevyšlo, tak bych si to zase možná vyčítal, že to dvě třetiny nebylo úplně ono.

Máte treble, dá se dokázat ještě něco více? 
Asi nic samozřejmě. Zní to úplně neskutečně, nemyslím si, že jde něco více dokázat, maximálně to zopakovat. Myslím si ale, že každý český tým to bude mít opravdu těžké zopakovat, pokud se to někomu vůbec povede. Doceníme to i teď, ale více asi až časem. Treble, vůbec bych si nepředstavil, že to ve florbale je možné, ale je. 

Čekáte velké oslavy?
Myslím si, že na to nikdo není ready, co se stane. Zítra letíme týmově do Turecka, kde to bude podle mě slušné

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se