Reprezentační premiéra ve Varech! Míčovka přivítá EFT žen a juniorek

Radost českých florbalistek po zisku bronzu | foto: Martin Flousek/Český florbal

Hala míčových sportů v Karlových Varech se během druhého listopadového víkendu stane útočištěm pro nejlepší ženské a juniorské týmy světa, které čeká v lázeňském městě turnaj Euro Floorball Tour.


Karlovy Vary jsou turisticky vyhledávané město, které je známé především díky historickým lázním a světově proslulému festivalu. Kromě kulturního dědictví jsou ale také významným centrem sportu, kde má své pevné místo i florbal. Místní diváci a divačky již dva roky mohou sledovat výkony Hurricanů v nejvyšší soutěži mužů a v listopadu poprvé ochutnají také atmosféru reprezentační akce.

Do haly, která byla v místní části Tuhnice otevřená v roce 2015, zavítají týmy žen a juniorek, na které budou čekat výběry Finska, Švédska a Švýcarska. Celkově se tak v moderní aréně odehraje hned čtveřice duelů každý den. Turnaj odstartuje v pátek 8. listopadu a poslední bitva se odehraje o dva dny později večer. Už nyní si můžete zarezervovat místo v předprodeji vstupenek, který bude odstartován během jara.

"Mám velkou radost vždy, když můžeme přivítat české reprezentanty nebo reprezentantky doma v České republice. Věřím, že turnaj EFT, který bude hostit jedna z nejnovějších hal vhodných pro elitní florbal, bude dalším impulsem pro růst florbalu v celém regionu na západě Čech. Zároveň se po poslední zkušenosti z Ústí nad Labem už teď těším na to, jakou kulisu dokáží vytvořit skvělí čeští florbaloví fanoušci," říká prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Turnaj EFT navíc proběhne pod záštitou města, kterou mu udělila primátorka Andrea Pfeffer Ferklová. "Město Karlovy Vary se stane hrdým hostitelem florbalového turnaje žen. Spojení s touto prestižní sportovní událostí je pro nás vítanou příležitostí představit Karlovy Vary nejen jako město pramenů a památek, ale také jako město sportu. Hala míčových sportů KV Areny, která je ostatně domovskou scénou mužského superligového týmu, disponuje skvělým zázemím pro hráčky a zúčastněné týmy, ale také komfortní tribunou pro fanoušky. Věřím, že se všichni účastníci Euro Floorball Tour 2024 přesvědčí o pohostinnosti KV Areny i našeho města," uvádí primátorka města Karlovy Vary.

Anna Brucháčková a Magdaléna Plášková slaví úvodní český gól v bronzovém duelu na MS 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

České reprezentantky absolvovaly domácí akci naposledy v září roku 2023 před nakonec bronzovým šampionátem v Singapuru. Tehdy zavítaly také pod Krušné hory, jen o několik desítek kilometrů severněji do Ústí nad Labem, kde před vynikající kulisou zaznamenaly obrovský úspěch v podobě historicky prvního triumfu nad Švédskem.

I tento povedený turnaj nakonec reprezentantkám pomohl k zisku důležitého sebevědomí, což poté zužitkovaly na šampionátu, kde po dvanácti letech vybojovaly pro Česko teprve druhou medaili. Turnaj v Karlových Varech bude probíhat jen jeden rok a měsíc před domácím mistrovstvím světa žen, které budou v roce 2025 hostit Brno a Ostrava.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se