Odstartovalo Swiss Wheely Open 2024! České paraflorbalisty čeká po suverénní základní části čtvrtfinále

Čeští paraflorbalisté v souboji s Německem na SWO24 | foto: Český paraflorbal

V průběhu posledního dubnového týdne odstartoval mezinárodní florbalový turnaj vozíčkářů, na kterém nechybí ani české zastoupení. Jaký je program akce Swiss Wheely Open 2024, jak se na ní daří Čechům a jaký program je ještě čeká? To vše se dozvíte v tomto článku.


Swiss Wheely Open, tak se jmenuje mezinárodní florbalový turnaj vozíčkářů, který se od čtvrtka 25. dubna do soboty 27. dubna odehrává ve švýcarském městě Nottwil. O titul mistrů se zde utkávají týmy z osmi světových zemí, rozdělených do dvou základních skupin.

Zástupce České republiky čekal v základní skupině A souboj se Švédskem, Belgií a Německem, ve skupině B zase válčily celky domácího Švýcarska, Nizozemska, Kanady a USA.

Jak si vedou čeští paraflorbalisté?

Českému kádru se vstup do turnaje povedl na výbornou a po třech duelech se v základní skupině A umístil na prvním místě. To vybojoval výhrami 14:0 nad Německem, 3:0 nad Belgií a nakonec remízou 1:1 se silným Švédskem.

S celkovým počtem sedmi získaných bodů si tak čeští vozíčkáři vybojovali prvenství ve skupině a možnost hrát čtvrtfinále proti nejslabšímu celku ze skupiny B. Tím se nakonec stal kádr USA, který v posledním utkání nestačil na Kanadu a připsal si tak poslední příčku s nulovým ziskem bodů.

Další program turnaje

Již v pátek 26. dubna se rozehraje vyřazovací část turnaje, do které se zapojí všech osm celků. Ze čtvrtfinálových duelů vzejdou čtyři semifinalisté, kteří se v sobotních dopoledních hodinách utkají o postup do finále.

Poražené semifinalisty čeká bronzový zápas, který odstartuje v sobotních 14:15. Finálový duel, který určí mistra, je naplánován na 15:30.

Kompletní program turnaje Swiss Wheely Open 2024 naleznete ZDE.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se