České barvy v boji o zahraniční tituly! Švýcarsko čeká superfinále už v neděli

Martina Řepková (uprostřed) slaví gól v semifinálové sérii UPL | foto: Fabrice Duc/Swiss Unihockey

Do svého finále míří také nejvyšší soutěže v zahraničí. Už o tomto víkendu čeká boj o tituly ve Švýcarsku, finálová série probíhá ve Finsku a pomalu se skládá složení superfinále také ve švédské SSL.


Čtyři Češky v boji o titul! V mužích může slavit Sikora

Švýcarské superfinále odstartuje už v neděli. Od 12.00 budou o titul bojovat hned čtyři Češky. Pod taktovkou Natálie Martinákové nastoupí do boje proti Klotenu trio bronzových medailistek ze Singapuru Denisa Ratajová, Martina Řepková a Ivana Šupáková. Zug si v semifinále poradil s Churem, v jehož řadách působí Vendula Beránková a Eliška Trojánková. Série se stala jasnou kořistí modro-bílých hráček, které postoupily v nejkratším možném termínu. Bez ztráty kytičky postoupily do superfinále i florbalistky Klotenu, které vyřadily Zollbrück s Kristýnou Lechnerovou a mohou tak zaútočit po zisku pohárového prvenství také na obhajobu ligového titulu. Zug se navíc tímto postupem znovu kvalifikoval do Poháru mistryň a už v září se představí také na české půdě.

Hned dvojí zastoupení bude mít Zug v superfinále. Do boje o titul pronikl také mužský tým, který předtím ovládl švýcarský pohár. Ve finále na něj čeká Wiler-Ersigen s Radkem Sikorou v sestavě. Obě mužské série skončily v šestém zápase. Zug si poradil s Grasshoppers, Wiler zdolal Thurgau, které překvapilo ve čtvrtfinále vítěze základní části z Winterthuru. Mužské finále odstartuje v 15.30.

Němeček dovedl Storvretu do superfinále. Ve hře je i Krupnová se Suchou

Vítěz základní části má již superfinále jisté. Vítězové základní části ze Strovrety si i díky výkonům reprezentačního kapitána Ondřeje Němečka proklestili cestu přes Vaxjö, které zdolali v pěti zápasech. Jejich semifinálový soupeř ve čtvrtfinále vyřadil v sedmizápasové sérii svého velkého rivala z Kalmarsundu s Filipem Formanem v sestavě. Neuspěl ani Linköping s Matějem Jendrišákem a Josefem Rýparem. Ti narazili na Pixbo, které aktuálně drží mečbol v sérii s Falunem.

Rozehraná je také semifinálová série v ženské SSL a obě dvě jsou zatím ve stejném stavu. Favorizované celky Thorengruppenu a Pixba s Eliškou Krupnovou v sestavě vedou 2:1. Thoren ztratil druhé utkání série na půdě Täby FC s Karolínou Suchou v sestavě, Pixbo pak těsně padlo v úvodní bitvě s Rönnby. Už během tohoto víkendu si mohou oba celky vybojovat mečbol, který je posune ještě blíže ke švédskému superfinále.

Hemerka může slavit titul, česká letka slaví záchranu

Ve finálové sérii proti sobě stojí Classic s Adamem Hemerkou a Oilers. Classic aktuálně vede v sérii 2:0, obě úvodní bitvy zvládl i díky přispění českého reprezentanta ovládnout těsným výsledkem. V pátek a sobotu může finský velkoklub získat kýžené první místo. O medaili bojovali také Indians s Petrem Majerem v útočných řadách. V náročné sedmizápasové sérii v semifinále padli s Oilers, v souboji o třetí místo je pak 5:3 porazil Nokian. Záchranu pak v baráži slaví česká kolonie v Eře. Vikingové porazili Tiikerit 3:0 na zápasy.

V ženské soutěži je dobojováno. Titul po šestizápasové sérii oslavily hráčky TPS Turku, které si na své cestě poradily ve čtvrtfinále s SB-Pro s Michaelou Mechlovou, Veronikou Kopeckou a Lenkou Novotnou v sestavě.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se