Tatran získal posilu do obrany, Liberec se rozloučil se dvěma oporami

Matyáš Kalina se stal posilou Tatranu | foto: ESA logistika Tatran Střešovice

Úřadující šampion ze Střešovic rozšířil své obranné řady. Na roční hostování zlákal Matyáše Kalinu z Butchisu, který patřil mezi nejproduktivnější beky uplynulé sezony. Další změny v sestavě hlásí pod Ještědem, kde se loučí s dlouholetými členky kádru Janem Bitmanem a Janem Šoltysem.


Po příchodu Radka Hanáka, který doplnil ofenzivu Tatranu, se tentokrát tým pod taktovkou Milana Fridricha bude moci opřít o zkušenosti v defenzivě. Kalina byl jednou z klíčových postav postupu Butchisu do Livesport Superligy a v minulém ročníku byl také výraznou tváří pražského kmene v nejvyšší soutěži. Ve třiadvaceti duelech si připsal jednatřicet bodů, další dva přidal v play-down.

Pro 30letého obránce se bude jednat již o čtvrtou superligovou zkušenost. Poprvé naskočil do nejvyšší soutěže během působení v Mladé Boleslavi. Během sezony 2020/21, kdy byly pozastaveny všechny soutěže mimo nejvyšších lig, naskočil do šesti duelů v České Lípě. Naposledy si superligu zahrál v dresu Butchisu.

Jan Bitman v utkání proti Butchisu | foto: Jaroslav Appletauer/FBC Liberec

Liberecký kádr hlásí po přestupech Filipa Smutného a Jakuba Kopeckého do Švédska další dvě změny. V sestavě nebudou nadále působit dvě tradiční opory. Tou první je Bitman, který oblékal liberecký dres v devíti sezonách. V osmi z nich v Livesport Superlize a zahrál si dvakrát ve čtvrtfinále.

V libereckém dresu odehrál 232 střetnutí, což je podle oficiální zprávy na webu Liberce devátý nejvyšší počin v klubu. "Pro mě je to skvělé číslo, ani jsem nečekal, že se vyšplhám takhle vysoko. Florbal byl dlouhodobě sport, bez kterého jsem si život nedokázal představit. Těšil jsem se na tréninky, na kluky v šatně, na zápasy a fanoušky i na skvělé lidi, bez kterých by liberecký florbal neexistoval. Teď je na čase se posunout v životě dál, věnovat se více práci, rodině, a hlavně přestat huntovat své tělo na tvrdé palubovce neustále shrbený na jednu stranu," říká s úsměvem Bitman.

Jan Šoltys (FBC Liberec) | foto: Adriana Micáková/FBC Liberec

Stejně jako Bitman začínal i Šoltys v libereckém áčku v sezoně 2015/16 a pomohl k návratu Livesport Superligy pod Ještěd. Také tento zkušený harcovník teď uzavřel své působení v nejvyšší soutěži. Svůj konec dokonce zvažoval již v předchozí sezoně, ale po změně realizačního týmu se nakonec rozhodl setrvat a pomohl týmu k jedné z jeho nejúspěšnějších sezon. 

"Mám florbal rád, proto v něm i budu pokračovat. Neměl jsem nijak vysněné plány pro hraní v zahraničí nebo něco podobného. Jsem rád, že jsem si v mládežnické kategorii užil spoustu úspěchů, že jsem byl přizván na repre tréninky juniorů o dvojročník výš, i když to v tom mém následném nevyšlo. Samozřejmě musím říct, že jsem stejně tak rád, že jsem si s mužským áčkem prožil jak návrat mezi elitu z první ligy, tak šíleně dlouhou, těžkou, a nakonec zaslouženou cestu do play-off," říká Šoltys, který bude nastupovat v rezervním týmu, v oficiální zprávě na webu Liberce.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se