První den MČR starších žáků 2024. Známe vítěze základních skupin

Mladoboleslavský útočník Jiří Bouška se raduje z gólu v zahajovacím utkání MČR proti Havířovu. | foto: Jan Vlach / Český florbal

V Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v pátek 3. května začal závěrečný turnaj Mistrovství České republiky starších žáků. Během úvodního dne bylo na programu kompletních dvanáct zápasů v rámci bojů v základních skupinách. Rozhodovalo se o přímých postupujících do čtvrtfinále a osmifinálových dvojicích.


Titul z roku 2023 obhajují Vítkovice, které před rokem v bitvě o zlato v Brně zvítězily nad domácími Bulldogs 3:1. Oba finalisté nechybí ani letos v Mladé Boleslavi.

Dvanáct účastníků závěrečného turnaje je rozdělených do čtyř tříčlenných skupin. Vítěz každé skupiny se kvalifikuje přímo do čtvrtfinále a ušetří tak trochu sil, protože týmy umístěné na druhých a třetích místech čeká osmifinále.

Všechny zápasy se hrají v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a vstupné je zdarma. Videopřenosy ze všech utkání můžete sledovat na ceskyflorbal.tv.

Rozpis zápasů a výsledky úvodního dne MČR starších žáků (pátek 3. května)

Skupina A

Zahajovací zápas celého turnaje se povedl spolupořádajícímu klubu. Boleslav nedovolila soupeři z Havířova ani gól a užila si radost z úvodní jednoznačné výhry 5:0. V druhém měření sil ale domácí tým na vítězství nenavázal - proti Pardubicím se mu nepovedl zejména úvod a po necelých pěti odehraných minutách Boleslav ztrácela 0:3. Sokoli dovedli zápas k vítězství 5:2, a protože následně zvládli otočku z 0:2 na 4:2 proti Havířovu, postupují přímo do čtvrtfinále.

Předvýběr.CZ Florbal MB Black - 1. SFK Havířov 5:0 ONLINE | VIDEO
SOKOLI Pardubice AKADEMIE - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:2 ONLINE | VIDEO
1. SFK Havířov - SOKOLI Pardubice AKADEMIE 2:4 ONLINE | VIDEO

Skupina B

Obhájce triumfu si musí na úvodní vítězství počkat. Vítkovice sice v utkání proti Písku třikrát vedly, ale Jihočechům se pokaždé podařilo dotáhnout skóre a oba týmy braly po jednom bodu. Pak do bojů v „béčku“ vstoupil i Litvínov a nad Vítkovicemi zvítězil 4:1. Severočeši v závěrečném souboji skupiny proti Písku dlouho sahali po prvním místě a tím pádem i přímém postupu do čtvrtfinále, k čemuž by jim stačila i remíza. Jenže Písek rozhodl gólem v čase 29:52 o svém vítězství 3:2 a přeskočil v tabulce právě Litvínov.

SC TEMPISH Vítkovice - FbC Písek 3:3 ONLINE | VIDEO
SK Bivoj Litvínov - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:1 ONLINE | VIDEO
FbC Písek - SK Bivoj Litvínov 3:2 ONLINE | VIDEO

Skupina C

Zelenobílí se nenechali zaskočit úvodní trefou Skutče, otočili vzájemný souboj z 0:1 na 4:1 a připsali si úvodní tři body. Následně ale padli 2:5 s Hattrickem a právě Brno si zajistilo postup do čtvrtfinále díky večernímu vítězství 9:5 nad Skutčí. 

FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - FbC Skuteč 4:1 ONLINE | VIDEO
FBŠ Hummel Hattrick Brno U15 - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 5:2 ONLINE | VIDEO
FbC Skuteč - FBŠ Hummel Hattrick Brno U15 5:9 ONLINE | VIDEO

Skupina D

Po loňském představení na domácí půdě v rámci závěrečného MČR se tentokrát Bulldogs vydali do Mladé Boleslavi a začali úspěšně. Ve svém úvodním duelu diktovali tempo zápasu proti Liberci, zvítězili 5:2 a následně si zastříleli i proti plzeňským Gorilám (7:2). Brněnský tým byl tak prvním jistým postupujícím přímo do čtvrtfinále. V závěrečném večerním duelu skupiny si Liberec zajistil lepší výchozí pozici pro sobotní osmifinále přesvědčivým vítězstvím 7:1 nad Gorilami.

Bulldogs Brno - FBC Liberec 5:2 ONLINE | VIDEO
FBŠ Gorily Plzeň - Bulldogs Brno 2:7 ONLINE | VIDEO
FBC Liberec - FBŠ Gorily Plzeň 7:1 ONLINE | VIDEO

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se