Skončil druhý den MČR starších žáků 2023. K vidění byla první část play-off

1. SC TEMPISH Vítkovice na MČR 2023 | foto: Zdeněk Dolíhal/Český florbal

V brněnské STAREZ ARÉNĚ dnes pokračovalo žákovské MČR. K vidění byly první play-off zápasy. Známe všechny semifinalisty, kterými se stali vítězové včerejších skupin. Jmenovitě Sparta Praha, Bulldogs Brno, Tatran Střešovice a TEMPISH Vítkovice. Známí jsou také účastníci zápasů o umístění.


Osmifinále

Liberec je po vysoké výhře ve čtvrtfinále

Úvodní osmifinále dopadlo lépe pro druhý tým skupiny A, tedy FBC Liberec. Severočeši si v prvním utkání dne poradili s plzeňským FBC. Plzeňané sice také měli své šance, ale srazila je špatná produktivita a dobrý výkon brankáře Jakuba Trojana, kterého od první nuly MČR 2023 dělilo osm sekund. Liberec ve čtvrtfinále narazí na Spartu Praha, naopak Plzeň si bude na svého minisemifinálového soupeře muset počkat. ''Hráli jsme přesně jak jsme chtěli. Zápas se nám povedl více než včerejší s Okříšky,'' myslí si čtyřgólový útočník Liberce Jakub Hruška.

Gullivers v dramatu přetlačili Sokoly, zahrají si derby

Bezgólová první třetina nastínila, že tento zápas bude velmi vyrovnaný. Přestávka však více prospěla Brňanům, kteří krátce po ní poprvé udeřili. Od té doby už byly Pardubice do útoku bezzubé, ale stále se držely na jednobrankovém rozdílu. Rozuzlení tak přineslo až třetí dějství, ve kterém Gulliveři přidali další čtyři branky a SOKOLI dokázali odpovědět pouze jedinkrát. Ve čtvrtfinále na ně čeká městský rival Bulldogs Brno. ''Dokázali jsme s Gullivery držet krok. Bohužel to nedopadlo,'' hodnotí utkání Ondřej Němec.

Motejzík vystřílel České Lípě čtvrtfinále

Česká Lípa se probojovala mezi osm nejlepších týmů MČR starších žáků 2023. Severočeši sice brzy prohrávali, ale i díky Mikeši Motejzíkovi dokázali ještě do konce třetiny vývoj zvrátit. Právě Motejzík se podílel na všech čtyřech brankách v první třetině a celkově si připsal pět kanadských bodů. Druhý hattrick v turnaji si připsala také Lucie Švajcrová. ''Nesehráli jsme nejlepší zápas, ale výhra se počítá,'' říká Motejzík. 

Čtvrtfinálové dvojice jsou kompletní, postupuje Olomouc

Zajímavý průběh nabídlo i poslední osmifinále. V první periodě si týmy střídavě braly vedení. Vítězně z ní nakonec vzešla Olomouc, která svůj jednobrankový náskok v druhé třetině začala zvyšovat. Na konci této části hry už Moravané vedli 5:2. Náskok se Olomouci v poslední desetiminutovce povedlo ještě navýšit, a tak Moravané doplní čtvrtfinalisty. Zahrají si s Vítkovicemi. ''Začátek nebyl podle představ, ale jak utkání běželo, tak jsme se dostali do tempa. Důležitá je výhra,'' říká nejlepší hráč utkání Jakub Balner. 

Rozpis zápasů a výsledky

FBC Liberec - FbC Plzeň white 10:1 ONLINE | VIDEO
Sokol Brno I EmkoCase Gullivers - SOKOLI Pardubice 5:1 ONLINE | VIDEO
FBC Česká Lípa white - PSKC Okříšky-Rudíkov 10:4 ONLINE | VIDEO
SAMIGAS FBS Olomouc - FbC Hradec Králové A 9:3 ONLINE | VIDEO

Čtvrtfinále

Sparťané poráží Liberec a jsou v semifinále

Brzké vedení soupeře Spartu nerozhodilo. Zásluhou Filipa Švába bylo ještě v první třetině srovnáno. V 19. minutě pak Pražané dvěma slepenými góly odskočili a pro Liberec bylo už těžké se zápasem něco udělat. Sparta si vedení pohlídala a může slavit postup. ''Byl to těžký zápas. Jsem rád, že jsme to urvali a těším se na další zápas,'' říká sparťanský mladík David Přerovský.

Bezgólové drama musely rozhodnout až samostatné nájezdy, slaví Bulldogs

Před fantastickou diváckou kulisou sehráli své čtvrtfinále městští rivalové - Buldoci a Gullivers. Dlouho vyrovnaný a bezgólový zápas, i přestože měly oba týmy v základní hrací době množství šancí, musely rozhodnout samostatné nájezdy. Všichni tři buldočí nájezdníci proměnili, naopak ve třetí sérii se utnul Juda Otradovec, a tak mohla propuknout Buldočí radost. ''Ukázalo se, jak jsme silný tým,'' říká hrdina nájezdové série Jakub Herálecký.

Velkolepý obrat posílá Tatran do semifinále

Česká Lípa měla výborný nástup do zápasu. Dvakrát se ujala vedení, které udržela po celý zbytek první třetiny. Na konci druhé desetiminutovky navíc Severočeši slavili znovu. Po 29 sekundách třetího dějství už však bylo všechno jinak. Tatran dvojicí slepených gólů zvrátil vývoj utkání na svoji stranu. Vedení ještě zvládl navýšit a zajistil si místo v elitní čtyřce. ''Vstup do zápasu od nás nebyl vůbec dobrý. Naštěstí o druhé přestávce jsme se dali do kupy a zlomili to,'' říká dvougólový Jonáš Tůma.

Elitní čtyřka je kompletní, přidaly se Vítkovice

Stejně jako Tatran, i Vítkovice si připsaly veledůležitý obrat. Od druhé minuty Ostravané prohrávali, dvojicí gólů v druhé třetině však skóre překlopili na svoji stranu. Pojistka přišla poté ve třetí třetině, kdy v krátkém časovém úseku Vítkovice přidaly další tři branky. ''Neodehráli jsme našem maximum. Do semifinále vstoupíme úplně jinak a jdeme si pro výhru,'' věří kapitán Vítkovic Ondřej Adamec.

Rozpis zápasů a výsledky

ACEMA Sparta Praha - FBC Liberec 3:1ONLINE | VIDEO
Bulldogs Brno - Sokol Brno I EmkoCase Gullivers 1:0psn ONLINE | VIDEO
H TEST Tatran Střešovice - FBC Česká Lípa white 6:3 ONLINE | VIDEO
1. SC TEMPISH Vítkovice - SAMIGAS FBS Olomouc 6:2 ONLINE | VIDEO

Mini semifinále (o umístění)

Plzeň si připisuje první výhru na MČR

Plzeňské FBC se může poprvé na turnaji radovat z vítězství. Pardubice přemohlo poměrem 10:2. Kanonáda započala už v 1. minutě. Gólový účet zápasu otevřel Štěpán Nosek brankou v 25 sekundě. ''Plnili jsme herní plán, to bylo klíčem k vítězství,'' říká liberecký Tomáš Turek.

Hradec si poradil s mistrem Vysočiny

Hradec se už po minutě veselil z vedení 2:0. Okříšky se však dokázaly do zápasu vrátit a v 15. minutě vyrovnaly. Královéhradečtí se znovu do tempa dostali až ve třetím dějství, když se hned ze startu této hrací části dvakrát trefil Jiří Krček. V závěru Hradec své vedení ještě navýšil a stejně jako Plzeň bere své první vítězství na turnaji. ''První dvě třetiny jsme si asi pořádně neuvědomovali, že jsme na MČR. Třetí třetina už byla naštěstí lepší,'' hodnotí utkání Jakub Šiml.

Rozpis zápasů a výsledky

FBC Plzeň white - SOKOLI Pardubice 10:2 ONLINE | VIDEO
PSKC Okříšky-Rudíkov - fbC Hradec Králové A 2:6 ONLINE | VIDEO

Malé semifinále (o umístění:)

Vyrovnaný zápas rozhodly rychlé odpovědi Olomouce

Na první zásah jsme museli čekat 9 minut a 53 sekund. V tomto čase rozvlnil síť olomoucký Marek Opuštil. Liberci se podařilo vyrovnat v polovině druhé dvacetiminutovky, ale vzápětí přišla rychlá odpověď Olomouckých. Stejně tomu bylo i při druhé brance Liberce, a tak i přes závěrečný tlak Severočechů, uhájila Olomouc vítězství. ''Bylo to pro nás strašně těžké v tom, že už to byl dnes náš třetí zápas. Jsem rád, že jsme si s tím poradili,'' prozradil olomoucký Jan Slavík.

Gullivers si po nešťastných nájezdech spravili chuť, zahrají si o 5. místo

Guliveři se po prohře ve čtvrtfinále dali zpět do kupy a oslavili vítězství v malém semifinále, jež je posune do boje o 5. místo. Výhra Gullivers se začala formovat už v 6. minutě, ale v polovině druhé třetiny přišlo vyrovnání České Lípy na 2:2.  Reakce Brňanů ovšem přišla a v konečném důsledku byla klíčová. Gullivers zvítězili 6:2.

Rozpis zápasů a výsledky

FBC Liberec - SAMIGAS FBS Olomouc 2:3 ONLINE | VIDEO
Sokol Brno I EmkoCase Gullivers - FBC Česká Lípa white 6:2 ONLINE | VIDEO

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se