Další Čech na draftu! Do Finska jde také Stránský

Šimon Stránský patřil mezi nejvýraznější postavy v libereckém kádru | foto: Jaroslav Appletauer/FBC Liberec

Řady českých florbalistů v zahraničí rozšíří Šimon Stránský. Juniorský mistr světa z roku 2021 se přestěhuje z Liberce na sever Evropy. Jeho novou destinaci poznáme na prvním ročníku draftu do finské F-liigy.


Liberecký celek opustí před nadcházející sezonou jeho nejproduktivnější hráč. V základní části uplynulého ročníku Livesport Superligy si odchovanec florbalu v Lomnici nad Popelkou připsal 65 bodů a další tři přidal v play-off. Pod Ještědem působil Stránský od sezony 2016/17, poslední tři také v mužském áčku, kde stihl posbírat 125 bodů, na něž mu stačilo jen 75 duelů.

V roce 2021 byl také členem juniorského výběru na světovém šampionátu v Brně, kde svými výkony přispěl k obhajobě zlatých medailí. V semifinále proti Švédsku sehrál důležitou roli v samostatných nájezdech, kde patřil mezi úspěšné střelce.

Další zkušenosti ale posbírá ve Finsku. "K tomuto kroku asi muselo dojít. Vždy jsem si chtěl zahrát mimo Česko a nyní se mi to splní. Moc děkuji vedení klubu za možnost odejít, i přes podepsanou smlouvu na další dva roky. Děkuji všem spoluhráčům od starších žáků až po muže, Liberci budu fandit v nadcházející sezoně na dálku. Na změnu se těším a věřím, že se posunu jak po florbalové, tak i lidské stránce," řekl Stránský v oficiálním rozhovoru na webu FBC Liberec.

"Šimona vnímám jako excelentního hráče a budoucí hvězdu. Myslím si, že má stále v sobě velký potenciál. Jsem rád, že si zvolil právě Finsko, které je pro něho asi nejlepší volba pro rozvoj jeho dovedností a schopností. Hra ve Finsku mu bude svědčit a věřím, že si z této zkušenosti přiveze jen to nejlepší. I po životní stránce to bude pro něho velká změna. Přeji mu hodně štěstí a doufám, že se tady v Liberci ještě spolu potkáme," rozloučil se s jedním ze svých tahounů trenér Petr Kološ.

Stránský bude součástí prvního ročníku finského draftu, který proběhne ve středu 17. května. Již dříve oznámil svou účast na něm reprezentant Adam Hemerka, ukázat by se na něm měl i brankář Českých Budějovic Martin Hanousek*. Zájem by mohl být případně i o Matěje Pěničku, který odchází z Mladé Boleslavi. U něj je však zatím zatajená i země, do které zamíří.

* V původním textu byl mylně uveden Martin Koudelka z Bulldogs Brno. Za chybu se omlouváme.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se