Začíná druhý ročník Young Stars Weekendů! Vyvrcholí jimi sezona talentované mládeže

Kemp talentované mládeže GU15 a GU17 v Plzni | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Ročník Kempů talentované mládeže finišuje svůj druhý ročník v novém formátu. Stejně jako v minulé sezoně jej zakončí speciální Young Stars Weekendy, na nichž se proti sobě utkají výběry východu a západu v každé věkové kategorii.


Talentované florbalistky a talentovaní florbalisté se sejdou vždy ve čtvrtek a čeká je až do neděle nabitý program. Nejprve budou jednotlivci postupně sbírat body za různé disciplíny, a to jak silové a výkonnostní, tak i fyzické. Následně proti sobě výběry východu a západu sehrají zápasy ve formátu tři na tři a klasických pět na pět, kde budou hráči a hráčky připisovat další body nejen na své konto v rámci boje o pořadí v individuálních statistikách, ale i na konto svého týmu.

"Jedná se o komplexní prověrku všech atributů, které by měl moderní florbalista splňovat. Je důležité, aby si hráči uvědomovali, z čeho všeho se florbalový výkon skládá. Stejně tak je důležité vnímaní nejenom osobního výkonu, ale i zodpovědnosti za svůj tým. Kromě jednotlivého testování a hraní zápasů čeká hráče několik debat s garanty na různá témata a vybrané skupiny i seminář na mediální vystupování," popsal manažer hráčského rozvoje a talentované mládeže Jiří Jakoubek.

Pilotní ročník 2021/22 se setkal s velkým úspěchem, i přesto se však objevily některé detaily, které bylo potřeba v aktuálně končící sezoně doladit. V čem se tedy budou druhé víkendy mladých hvězd lišit? "Letos bylo nově zařazeno upravené bodování pro gólmany. Nebude už pouze záležet na výkonu týmu, ale i na procentuální úspěšnosti zákroků daného brankáře/ky. Stejně tak budeme mít poprvé možnost porovnat výsledky jednotlivých hráčů oproti předchozí sezoně. Jinak veškeré testy a disciplíny YSW zůstávají stejné, abychom mohli vše monitorovat dlouhodobě," představil novinky Jakoubek.

V aktuálně končící sezoně KTM absolvovaly naděje tuzemského florbalu tři kempy napříč celou Českou republikou. "V aktuálním ročníku jsme zařadili v podstatě jenom jednu novinku, ale za to podstatnou. Na druhých kempech se potkaly stejně staré týmy na jednom místě a mohly tak společně potrénovat, poznat se a okouknout soupeře před Young Stars Weekendem. Stejně tak se kempů zúčastnilo velké množství trenérů z klubů a zájem o ně byl větší než v prvním ročníku, což je dobré znamení. Těšíme se na úspěšné YSW a pomalu začínáme plánovat vylepšení projektu na další sezonu," shrnul Jakoubek.

První Young Stars Weekendy se odehrají již během tohoto víkendu. Chlapci do sedmnácti let se sejdou ve Skutči, jejich o ročník mladší kolegy čeká čtyřdenní anabáze v Kutné Hoře. Během nadcházejících dvou týdnů čeká vyvrcholení také pro kategorie GU17 a GU15 a chlapce do čtrnácti a patnácti let.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se