Z Hořic až ke dvěma titulům. Nejlepší sezona v kariéře, září Moravcová

Michaela Moravcová při finálovém utkání proti Olomouci | foto: FBS Olomouc

Chodovská obránkyně Michaela Moravcová, která začínala v malém městečku Hořice, si z uplynulého ročníku v chodovském dresu odnesla rovnou dva tituly. Jak shrnula svoji úspěšnou sezonu?


Teprve šestnáctiletá obránkyně nedávno postupně zvedla nad hlavu pohár pro vítězky 1. ligy juniorek i dorostenek. "Byla to nejlepší sezona v mé florbalové kariéře. Jsem moc ráda za to, co jsme dokázaly. V juniorkách jsme zvládly odvetu za minulou sezonu a v dorostenkách jsme obhájily titul s týmem, který se celý rok budoval a na finálový turnaj jsme přijely s tím, že víme, co chceme a co se od každé hračky očekává," popisuje úspěšné tažení.

Právě v rozhodujícím druhém finále proti Olomouci sehrála Moravcová významnou roli. Dvakrát se jí povedlo skórovat a byla vyhlášena hráčkou utkání. Která část play-off však byla z jejího pohledu nejnáročnější? "Nejtěžší zápasy byly ve čtvrtfinále play-off juniorek, kdy jsme hrály proti Ostravě. Dělal nám problém jejich styl hry, ale vzaly jsme si z toho hodně do dalších zápasů," vysvětluje Moravcová.

Ta si navíc splní další sen. Už v červnu oblékne na kempu v Milevsku reprezentační dres, i když zatím "jen" tréninkový. "Jednou bych si chtěla v reprezentaci zahrát. Dalším cílem je dostat se do extraligového týmu Chodova a někdy do budoucna bych si chtěla zahrát i v zahraničí," vypočítává to, na co by ráda ve své kariéře dosáhla.

Poprvé se na Jižním Městě objevila Moravcová v roce 2020, kdy odehrála tři klání za Start98. Sezonu sice rychle ukončil covid, ale v následujících dvou ročnících již byla pevnou částí sestavy Chodova, s nímž za dvě sezony oslavila celkem tři tituly a čtvrtý jí unikl jen těsně. Sama pochází z malého městečka v Královéhradeckém kraji. Cestu k aktuálním úspěchům ale nedostala zadarmo. "Pokud někdo chce hrát florbal na nejvyšší úrovni, tak mu musí obětovat hodně času a jít si za svým snem. Pak může přijít takováto odměna," popisuje odchovankyně florbalu v Hořicích.

Ve městě trubiček strávila šest ročníků a pravidelně hrála s chlapci, na pár střetnutí se ukázala i v Lize starších žákyň v dresu IBK Hradec Králové. "Podle mě je nejlepší, když holka může hrát klučičí florbal co nejdéle, protože se tak může hodně zlepšovat a posouvat se. Jsem moc ráda, že jsem mohla mít svoje začátky v Hořicích a nejvíce chci poděkovat Milanovi Jungovi a Míše Valešové, kteří mě celou dobu trénovali," vrátila se ke svému mateřském oddílu.

Kromě florbalu plní Moravcová také školní povinnosti. "Studuji Střední policejní školu MV v Praze obor bezpečnostně právní činnost. Je to docela náročné, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout, když děláte a studujete to, co vás baví. Hodně mi pomáhá i podpora rodiny. Tahle škola není jenom o učení, ale je i zaměřena na fyzickou přípravu, takže mi to hodně dává i do florbalu. Jsem neustále v pohybu (úsměv)," popisuje.

Moravcová úspěšně zvládla nelehký přechod do hlavního města a osamostatnění se. Jak ale tráví volný čas? "Když zrovna nemám zápas o víkendu, tak jdu potěšit svou návštěvou rodinu anebo jedeme podpořit moji mladší sestru, která taky hraje florbal. Moje záliba v zimní sezoně je snowboard," uzavírá čerstvě nominovaná reprezentantka.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se