Tatran je juniorským mistrem! V rozhodující bitvě řádil Péc

Mistři CE ligy juniorů 2022/23 – PSN Tatran Střešovice | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Prvním šampionem v této sezoně se stali junioři střešovického Tatranu. Ti si před skvělou kulisou téměř čtyř set diváků v UNYP ARENĚ vyšlápli i potřetí na pražskou Spartu a obhájili prvenství z minulého ročníku.


První mistrovský titul v sezoně 2022/23 putuje do rukou juniorů střešovického Tatranu, kteří si přivezli vedení 2:0 v sérii z domácího hřiště, kde zvládli vyhrát oba těsné duely.

Na podobně výsledkově vyrovnanou bitvu to vypadalo i na Podvinném Mlýně, kde už ve druhé minutě využil po zaváhání sparťanské obrany samostatný únik Matěj Čelakovský. Domácí hráči ale v šesté minutě dvakrát udeřili, když nejprve Draslarovi propadla střela Adama Kose a vzápětí jej překonal z dorážky i Adam Kuchynka.

Jenže ještě do konce úvodní části srovnal střelou od mantinelu Daniel Péc a nakonec rozdílovou trefu zaznamenal minutu a půl před koncem Adam Karel. Druhému dějství pak dlouho dominovaly obrany. Střešovičtí měli více nebezpečných příležitostí, ale ty spolehlivě likvidoval Hejna. Ten ale nakonec znovu kapituloval, Tatran přiblížili k titulu gól Michala Antonína Malhockého zblízka a parádní vingl Adama Bureše.

Šance Sparty na prodloužení série byly stále otevřené, ale přes precizně zformovanou obranu soupeře se nedokázala prosadit a v závěru se na její ruce dostavila i nervozita. Toho využily Střešovice v poslední desetiminutovce, když nejprve udeřil podruhé v klání Péc a při hře v šesti pak zasadil obhájce titulu další tři zásahy. Jedním z nich korunoval Péc povedený čtyřbodový výkon hattrickem. Definitivní razítko na prvenství v CE lize pak dal Tatranu po skvělé kombinaci do prázdné Marek Hozman.

ACEMA Sparta Praha UNYP – Tatran Střešovice 2:10 (2:3, 0:2, 0:5) | Konečný stav série: 0:3

Branky: 6. Kos, 6. Kuchynka - 2. Čelakovský, 12. Péc, 19. Karel, 34. Malhocký, 38. Bureš, 53. Péc, 56. Bureš, 57. Panuška, 58. Péc, 58. Hozman. Rozhodčí: Beránek - Přibyl. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváků: 385. Zásahy brankářů: Hejna 15 - Draslar 21.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se