Startuje play-down EŽ! Jičín vyzve Boleslav, Liberec zase Panthers

Souboj Jičína a Mladé Boleslavi | foto: Finance Novák FBK Jičín

Souběžně s vyřazovacími boji se v Extralize žen rozjíždí také ty o záchranu, v nichž letos budou figurovat Jičín, Mladá Boleslav, Liberec a Panthers Praha.


Finance Novák FBK Jičín - MITEL Florbalová akademie MB

První dvojicí, která bude bojovat o setrvání v nejvyšší ženské soutěži, je po základní části devátý Jičín a dvanáctá Boleslav. A byť se na první pohled může zdát, že tato série mé svého favorita, tak podle předchozích soubojů těchto regionálně blízkých celků to tak jednoznačné nebude.

Úvodní duel totiž po velmi vyrovnané bitvě ovládly hráčky Mladé Boleslavi, které si pro vítězství 3:2 došly v samostatných nájezdech. Ten druhý zase pro změnu ovládly florbalistky Jičína, které si pohlídaly třetí třetinu třemi brankami a udrženou nulou a zvítězily tak 6:2.

K tomuto triumfu Jičínu pomohla zejména tříbodová Eva Preisslerová, která v duelu jednou skórovala a u dalších dvou branek asistovala. Na druhé straně se třemi body v obou vzájemných zápasech dohromady prezentovala boleslavská Barbora Doležálková, která vstřelila vítězný gól při nájezdech a v dalším zápase zapsala dva body (1+1).

Crazy girls FBC Liberec - Panthers Praha

Podobně napínavý bude i souboj ve druhé dvojici play-down, kterou utvoří desátý Liberec a jedenácté Panthers Praha. Také zde totiž jeden ze zápasů došel mimo základní hrací dobu a lépe si s ním tehdy poradily florbalistky Liberce.

Ty sice ve druhém vzájemném duelu ztrácely na Panthers dva góly, duel ale parádní otočkou dovedly až do výhry 3:2 v prodloužení a tento mini souboj tak zvládly na jedničku. Vyhrát se jim totiž podařilo i poprvé, kdy na domácí půdě ovládly druhou třetinu a zvítězily celkově 5:2.

Nejvíce se proti Boleslavi dařilo liberecké dvojici Aneta Voříšková - Kateřina Kvapilová, která si dohromady připsala čtyři branky z osmi. Na straně Panthers je ale třeba vyzdvihnout obě gólmanky. Markéta Antalová i Tea Mažáryová totiž svému týmu pomáhaly, seč jim síly stačily a obě si připsaly více než 85% úspěšnost zásahů. První jmenovaná při své službě pochytala 33 střel, ta druhá dokonce neuvěřitelných 46.

Kdo z těchto kádrů si tedy vybojuje vstupenku do dalšího ročníku Extraligy žen a kdo naopak o své místo bude muset zabojovat ve druhém kole play-down? Sledujte již tento víkend!

Program play-down Extraligy žen:

Pátek 3. března
20:00 Finance Novák FBK Jičín - MITEL Florbalová akademie MB | MATCH CENTER

Sobota 4. března
17:00 Finance Novák FBK Jičín - MITEL Florbalová akademie MB | MATCH CENTER
20:00 Crazy girls FBC Liberec - Panthers Praha | MATCH CENTER

Neděle 5. března
18:00 Crazy girls FBC Liberec - Panthers Praha | MATCH CENTER

Sobota 11. března
00:00 MITEL Florbalová akademie MB - Finance Novák FBK Jičín | MATCH CENTER
00:00  Panthers Praha - Crazy girls FBC Liberec | MATCH CENTER

Neděle 12. března
00:00 MITEL Florbalová akademie MB - Finance Novák FBK Jičín | MATCH CENTER
00:00  Panthers Praha - Crazy girls FBC Liberec | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se