Češi podruhé zdolali Švýcary, dvakrát se trefil Hanák

Češi odehráli druhé střetnutí před vlastním publikem a povedlo se jim navázat na předchozí těsný triumf. Dvěma zásahy se blýskl Tomáš Hanák, pro nějž to byly vůbec první trefy v národním týmu.


Česko – Švýcarsko 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Národní tým v úvodním velmi vypjatém duelu vybojoval triumf 5:3. I do sobotní bitvy vstoupil český celek lépe. Skóre otevřel po lahůdkové křižné přihrávce skoro do prázdné Matěj Havlas. O pár chvilek později zaznamenal první trefu v reprezentaci Tomáš Hanák, který se prosadil přesnou ránou zprava. Švýcarský celek si ale také vytvořil několik šancí, parádními zákroky se však prezentoval gólman Lukáš Bauer, jenž kapituloval až v 16. minutě, kdy se do skvělé krosovky opřel Matteo Nico Steiner. 

Druhá třetina nabídla v úvodních jedenácti minutách parádní boj na obě strany. Až poté se dokázal prosadil po dobré kombinaci s Formanem Jakub Buršík. Český tým pak potěšil fantastické fanoušky v Třebši krásnou přesilovkovou souhrou, na jejímž konci byl přesný Hanák. V posledních minutkách ale zadělal na drama Noah Seiler, jehož zakončení trochu šťastně proskákalo za Bauerova záda.

Začátek poslední periody přinesl hodně zajímavou přestřelku. Nejprve napálil přesný vingl Martin Kisugute. O pár chvil později doručil snížení v přesilovce Levin Conrad a o minutku později přidal trefu na 6:3 po parádním pasu Šindlera Martin Tokoš. Ve zbytku duelu už branka nepadla, i když byla řada šancí. Hostující florbalistům nevyšla ani závěrečná hra bez brankáře. 

„Dnes to byl z naší strany zlepšený výkon, ale pořád nám chybí některé prvky, na kterých pracujeme. Chceme postupně implementovat věci, které nám nefungovaly na posledním šampionátu. Asi nejde, aby to vše zapadlo na první akci. Jsou to témata, o kterých se chceme bavit, která chceme trénovat a dostávat do naší hry,” řekl k utkání trenér Pavel Brus. Ten rovněž zhodnotil celý zápasový kemp v Hradci Králové. "Program byl náročný, ale akce se podařila. Byli pozvaní noví kluci, kteří se dobře uvedli a zvýší konkurenci na prakticky všech postech," vysvětlil.

Branky: 2. Havlas, 8. Hanák, 32. Buršík, 36. Hanák, 42. Kisugite, 45. Tokoš – 16. M. Steiner. 39. Seiler, 44. Conrad. Rozhodčí: Furmánek – Šolc. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 407. Zásahy brankářů: Bauer 9 – Haldemann 18. | MATCH CENTER

Sestava Česka: Bauer (Jurco) – Němeček, Punčochář, Gruber, Kisugite, Rýpar, Zouzal, Malič – Havlas, Langer, Hanák – Čermák, Forman, Buršík – Tokoš, Šindler, Delong – Majer, Kreysa.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se