Odchovanec znovu klokanem. Krebner zakotví v Bohemians

Matyáš Krebner posílil Bohemians | foto: FbŠ Bohemians

Klokani přivítali ve svých řadách staronovou tvář. Po roce stráveném v Mladé Boleslavi se do zeleno-bílého dresu vrací odchovanec Bohemians Matyáš Krebner. "V Bohemce jsem odehrál třináct nebo čtrnáct let a vím, že jsem tu doma," řekl ke svému návratu.


V kádru klokanů jej čeká šestá superligová sezona. "Moje očekávání jsou nyní velká a udělám maximum pro to, abychom navázali na předchozí ročník. Samozřejmě, do zahraničí odchází největší hvězda Filip Forman a cítím, že i mojí úlohou ho bude co nejlépe nahradit. Věřím, že tomu moje zkušenosti pomůžou," řekl pro klubový web.

Návrat pod křídla trenérského štábu Michala Jedličky nebude jednoduchý už z toho pohledu, že Bohemians budou chtít minimálně obhájit historickou sezonu, v níž vybojovali vítězství v poháru a poprvé došli až do superligového semifinále. "Doufám, že do týmu dokážu přinést přehled a klid. Věřím, že navážeme na předchozí úspěchy Bohemky a sám bych pak chtěl dokázat sobě i ostatním, že na to stále mám," popsal své ambice.

23letý odchovanec Bohemians, kde také debutoval v Livesport Superlize, přišel před uplynulým ročníkem jako posila do Mladé Boleslavi, kde v základní části posbíral 17 bodů a v play-off přidal další dva. "Matyáš si během ročního angažmá u nás nevybojoval postavení v týmu odpovídající očekáváním obou stran. Po konzultacích v rámci našeho sportovního vedení jsme dospěli k názoru, že pro Matyáše by bylo velice obtížné získat takovou pozici i v nadcházející sezoně, a proto jsme se domluvili s Bohemians na jeho návratu do mateřského klubu," řekl generální manažer mladoboleslavského klubu Tomáš Pacák.

Matyáš Krebner v souboji Mladé Boleslavi s Libercem | foto: Martin Flousek/Předvýběr.CZ Florbal MB

Krebner v Boleslavi nenavázal na předchozích pět úspěšných superligových sezon v kádru klokanů, kde patřil před svým odchodem do země helvetského kříže mezi pilné bodové přispěvatele. Na svém kontě má dvě zahraniční zkušenosti. Tou první byla měsíční anabáze ve švédském AIK, kam zamířil během koronavirové přestávky na podzim roku 2020, před příchodem do Boleslavi pak strávil rok ve švýcarském Wileru, s nímž si zahrál tamní superfinále.

Právě proti svému bývalému zaměstnavateli by se měl na podzim představit v rámci nového formátu Poháru mistrů. „Pro mě osobně to bude hodně zajímavé. Lidé ve Wileru se ke mně chovali skvěle, takže to pro mě bude určitě hodně emotivní. Samozřejmě i Wiler prošel obměnou. Myslím si, že nám nebude chutnat styl Wileru. V Bohemce se hodně útočí, Wiler má skvělou obranu a na ní všechno staví. Musíme se na to připravit a rozhodně věřím, že šance určitě je,” přemítá Krebner.

Svou stopu zanechal také v juniorské reprezentaci, v níž absolvoval kompletní cyklus zakončený bronzovou medailí na mistrovství světa 2017 ve švédském Vaxjö. Na šampionátu si v pěti zápasech připsal stejný počet bodů. V uplynulé sezoně byl součástí výběru do 23 let.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se