Momenty roku 2022: Florbal měl znovu silné zastoupení na ODM

Hráčky olomouckého kraje se radují z vítězství na ODM 2022 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Konec června patřil Olympiádě dětí a mládeže. Největší mládežnická akce se tentokrát konala v Olomouckém kraji. Florbal se konkrétně hrál v Prostějově a byl znovu jednou z ozdob celé akce.


V prostějovských halách se sjely výběry ze všech krajů v dívčí i chlapecké kategorii. V řadách výběrů se představili i florbalisté a florbalistky, jimž nyní patří místečko v juniorském národním týmu.

Po velkém boji nakonec prošly dívčím sítem celky Olomouckého kraje a Prahy, které spolu svedly velkou bitvu o titul, v níž byly nakonec úspěšnější domácí hráčky, kterým výrazně pomohla v nájezdech Kristýna Keclíková, která nepustila ani jeden a rozhodla o tom, že holčičí prvenství zůstane "doma".

Mezi chlapci se o titul porvali Středočeši s výběrem hlavního města Prahy. Duel se nakonec stal záležitostí prvního jmenovaného, který si poradil s metropolitním týmem 3:0. V obou kategoriích pak bral bronz Jihomoravský kraj.

Olympiáda dětí a mládeže dala zhruba čtyřem stovkám mladých florbalistů a florbalistek napříč republikou mnoho zkušeností s koloběhem velkých akcí. Řada zápasů celého turnaje se objevila i ve vysílání České televize a florbal se také pravidelně objevoval na kanálech Českého olympijského týmu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se