Juniorky Chodova mají titul! Olomouci oplatily loňskou porážku

Vítězky 1. ligy juniorek 2022/23 – FAT PIPE FLORBAL CHODOV | foto: Michal Struž

Skvělá atmosféra, atraktivní florbal a nakonec zlatá radost na straně Chodova. Takové bylo rozhodující klání finále 1. ligy juniorek, ve kterém se celku z Jižního Města povedla odplata Olomouci za loňskou porážku.


První duel v Olomouci ovládly hráčky z Jižního Města 5:3, když rozhodl jejich nástup a tři zásahy v úvodní části. Třemi body se blýskla Lucie Baldreichová, která se prosadila i ve druhém finálovém klání, v němž Chodov před více než třemi sty diváky vybojoval druhý bod v sérii a tím i celkový titul.

Hráčky z Jižního Města se se ujaly vedení už ve druhé minutě, když nařízené trestné střílení precizně proměnila Tereza Míková. Velmi brzy ale využila zaváhání v obraně domácích Zerzánová, která vypíchla míček a Veronika Mrázková pak mířila z velkého brankoviště přímo do protilehlé šibenice.

V následujících minutách měly hráčky z Jižního Města lehce navrch, ale několik dobrých šancí zlikvidovala pozorná Hodulíková. Tu poté zaskočila Andrea Břeská, jejíž nástřel zpoza brány se odrazil od olomoucké gólmanky do sítě. To ale nebylo z úvodní části vše. Nejprve srovnala parádní ranou k bližší tyči Mrázková a jen o pár vteřin později udeřila po nahrávce od Břeské Emilie Skalíková.

Hned na začátku prostřední periody dovršila hattrick Mrázková, která znovu srovnala stav klání. Duel se odehrával ve skvělém tempu a nechyběla ani řada osobních soubojů, které jen eskalovaly dění na tribunách. Ve 33. minutě pak utekla po pravém křídle Karolína Lískovcová, která pověsila balonek přesně do protilehlého růžku.

V úvodu posledního dějství se hráčky z Jižního Města dostaly do trháku. To zaskočila Hodulíkovou střelou z vlastní půlky Michaela Moravcová. Hned vzápětí ale dostala Olomouc k dispozici přesilovku, ve které se několikrát zaskvěla domácí gólmanka Galušková. 

Jako odpověď pak přišla trefa Baldreichové, která napřáhla na levém mantinelu a trefila se přesně k zadní tyči. Už na 7:3 poté v polovině závěrečného dějství zvýšila v přesilovce Moravcová. Hanačky posléze také využily početní převahu, povedenou ranou z uctivé vzdálenosti se prosadila Valentýna Zerzánová. Chodovanky ale další dramatizaci nepřipustily a do prázdné pojistila jejich mistrovský titul Barbora Vávrová.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBS Olomouc 8:4 (3:2, 1:1, 4:1) | Konečný stav série: 2:0

Branky: 2. Míková, 17. Břeská, 19. E. Skalíková, 33. Lískovcová, 43. Moravcová, 47. Baldreichová, 50. Moravcová, 57. Vávrová - 6. Mrázková, 19. Mrázková, 26. Mrázková, 51. Zerzánová. Rozhodčí: Střída - Novák. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváků: 335. Zásahy brankářek: Galušková 16 - Hodulíková 23.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se