Florbalové projekty mezi sportovní elitou v Česku

Udržitelné medaile na Street Floorball League | foto: Český florbal

Z pěti nominací se do užšího výběru v rámci jednotlivých kategorií nových sportovně-byznysových cen Sport Alive Awards dostaly hned dva projekty Českého florbalu. Mezi nabitou konkurencí bojují o celkové prvenství udržitelné plastové medaile v kategorii sportovních inovací a superfinále jako nejlepší fanouškovský zážitek. Uspěl také projekt sociálního fondu florbalových Židenic.


Superfinále. Den, kdy florbal patří všem. V českém sportovním prostředí průkopnická a jedinečná událost, kdy se během jediného dne na jednom místě rozhoduje o titulu v nejvyšších soutěžích žen a mužů, je provázaná s bohatým programem a jedinečnou atmosférou, která pomáhá utužovat a budovat florbalovou komunitu. 

Kromě fanoušků, kterých se v nejmodernějších sportovních komplexech v Česku pravidelně scházejí tisíce, zaujal také odborníky z řad sportovního marketingu, kteří jej vybrali do užšího finále Sport Alive Awards. Projekt superfinále bojuje v kategorii Nejlepší fanouškovský zážitek s velmi silnými konkurenty, jimiž jsou v top čtyřce Olympijské festivaly, Hokejový souboj univerzit a 300. derby na Letné, které zorganizovala fotbalová Sparta.

Nástup ostravských florbalistek do Superfinále florbalu 2022 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Nominace udržitelných medailí, které mohli fanoušci vídat celé léto v rámci série Street Floorball League, do výběru nejlepších čtyř kategorií mezi nejlepšími sportovními inovacemi odráží to, kam se Český florbal posunul v rámci tématu udržitelnosti, který jako první velká sportovní organizace v Česku prezentoval v roce 2021 jako komplexní projekt. 

Jeho součástí byl i sběr prasklých balonků a čepelí napříč kluby v České republice, pro jehož účely byly vytvořeny speciální sběrné koše z použitých bannerů. Vybraný materiál byl posléze zpracován a vrácen do florbalového prostředí v podobě speciálních pamětních medailí pro všechny účastníky Street Floorball League. O prvenství v kategorii Nejlepší sportovní inovace bojuje tento projekt s Virtuální Run Tour, mobilní aplikací fotbalové Sparty a stanicí Radiožurnál Sport.

Medaile z popraskaných míčků | foto: studio Navzdory

Z dalších florbalových projektů zaujaly odbornou porotu Židenice. V rámci Nejlepšího projektu s nízkým rozpočtem se do nejlepší trojky dostal jejich sociální fond pro potřebné, který pomáhá dětem z řad současných i nových členů, které pochází ze sociálně slabších či znevýhodněných rodin v tom, aby si mohly i nadále plnit své sportovní sny. 

Brněnský klub jim nabízí slevu z členského poplatku ve výši až 50 % nebo jednorázový příspěvek na vybavení až do výše 3000 korun. O vítězství v této kategorii bojují Židenice se Sokolským během pro Ukrajinu a oslavou výročí 160 let Sokola. 

Vyhlášení cen proběhne na konferenci Sport Alive, která proběhne již v úterý 4. října v O2 universum. Celkový přehled finalistů všech kategorií najdete ZDE

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se