Fanoušci? Dlouho jsem nic takového nezažil, říká Fridrich

Radost po nedělním BigBoard Superfinále florbalu 2023 neskrýval Milan Fridrich. Bývalý dlouholetý hráč totiž vrátil Střešovice na mistrovský trůn a po hráčských titulech mohl oslavit i svůj první trenérský.


Minulý rok stál na straně poražených, Tatran padl po prodloužení a titulu se nedočkal. O rok později je to však jiná písnička. Další těžký finálový boj Střešovice zvládly. Když Tatran získal titul naposledy, stál Milan Fridrich s medailí na krku ještě jako hráč. "Je to jiné než jako hráč nebo hrající trenér. Na střídačce člověk musí více fandit. Neskutečná úleva. Chtěli jsme to hlavně pro kluky, protože víme, kolik tomu obětovali s kolik tomu dali. Jsem za ně hrozně rád, že to vyšlo," popisuje nadšeně.

Finále se pro Tatran vyvíjelo dobře, vedl o dvě branky. Vítkovice však duel otočily. Jak bylo týmu po brance Michala Pažáka čtrnáct minut do konce? "Nebylo to úplně příjemné, ale samozřejmě bylo ještě spoustu času do konce. Bylo spíše nepříjemnější v té druhé třetině, kdy jsme vypadli trošku více ze hry. V té třetí už jsme tam zase více byli. Věřili jsme týmu, že se semkne. Naštěstí to vyšlo, kluci si za tím šli," hodnotí s úlevou lodivod střešovické střídačky. 

Tatran musel ustát během finále řadu těžkých momentů. Jedním z nich bylo odstoupení Marka Beneše ve třetí třetině. Jak sám Fridrich zmiňuje, tým jeho zranění tolik neovlivnilo. "Já si myslím, že to s námi zas tolik neotřáslo, protože ještě předtím podobně vypadl Milan Meliš. Samozřejmě přijít o takového hráče je vždycky neskutečně těžké, ale my jsme v tu chvíli věřili. Kluci, kteří naskočili, byli připravení a hned se chytli. Bylo to prakticky o jednom gólu, na což jsme spoléhali. Občas to pomůže, že se tým ještě více semkne. Myslím si, že tým nad tím naštěstí ani moc nepřemýšlel. Byli jsme v takovém laufu, že kdyby vypadl další hráč, tak bychom ho zase nahradili a bylo by to zase ubojované," říká Fridrich. 

Tatranští fanoušci připravili pro své miláčky skvělou kulisu, po celé utkání je mohutně podporovali a nakonec mohli i slavit. "Bylo to neskutečné, už když jsme nastoupili. Provázelo nás to už semifinálovou sérii, kotel v této aréně je velký. Musím říct, že dlouho jsem nic takového nezažil. Myslím, že to bylo srovnatelné s mistrovstvím světa. Diváci fandili, tatranský kotel byl neuvěřitelný. Moc díky za to, protože si myslím, že to klukům dávalo hroznou sílu, cítili tu podporu diváků," vychvaluje tatranské fanoušky klubová ikona. 

Tatran prožil v sezoně velkou jízdu. Po stoprocentní základní části vystoupal po sériích s Vinohrady, Mladou Boleslaví a finálové bitvě s Vítkovicemi až na český trůn. "Samozřejmě to zlato je neuvěřitelná třešnička na  dortu. Musím klukům poděkovat, sportovně i výsledkově. To, že se dostali do superfinále, a jak zvládli základní části, se nedá hodnotit jinak, než že to byla možná jedna z nejúspěšnějších sezon Tatranu. Takhle dominantní dlouho nebyl. Vítkovice byly skvělý soupeř. Tohle je zlatá třešnička na dortu," zakončuje Fridrich. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se