Tatran zbořil všechny předsudky a obral Vítkovice o neporazitelnost! První bod bere také Chodov

Radost hráček Tatranu po vítězství nad Vítkovicemi | foto: Pavel Netolička / 1.SC TEMPISH Vítkovice

Extraliga žen se konečně dočkala bojů o superfinále, které hned v prvních zápasech nešetřily na obrovská překvapení! Dosud neporažený celek Vítkovic v nich padl proti Tatranu a Chodov porazil ostravské FBC a první body v sérii tak berou oba pražské týmy. V play-down se utkaly Pantherky a Boleslav.


EXTRALIGA ŽEN - PLAY-OFF:

1. SC TEMPISH Vítkovice - PSN Tatran Střešovice 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) | Stav série: 0:1

Tohle široká veřejnost neočekávala, o to úžasnější ale triumf Tatranu v prvním zápase semifinále je. Střešovice zodpovědným výkonem zvítězily nad Vítkovicemi a staly se tak dosud prvním celkem, který zvládl rytířky v sezoně 2022/2023 porazit.

Úvod duelu byl velmi opatrný a jeho hlavní hvězdou se stala zejména střešovická gólmanka Monika Šolleová. Ta totiž musela být proti nebezpečným vítkovickým střelám neustále v pozoru a svůj tým držela důležitými zákroky. V 18. minutě pak první radost na hale odšpuntovala Barbora Lovíšková, která poslala Tatran do vedení skrytou, avšak nepříjemnou střelou. Následně se navíc prosadila také Kateřina Seemannová a domácí florbalistky tak ztrácely už 0:2.

Zejména závěr druhé třetiny přinesl plno velkých šancí na obou stranách hřiště a oběma gólmankám pomáhaly jak jejich brankové konstrukce, tak také štěstí. Kouzlo střešovické strážkyně svatyně nakonec prolomila vítkovická Dominika Buczeková až v 35. minutě a vše tak směřovalo do rozhodující třetí periody. V té pro domácí svítalo na lepší časy, po vyrovnávací trefě na 2:2 ale znovu udeřila Kateřina Seemannová a její branka z 50. minuty se nakonec stala také tou rozhodující. Tatran zejména díky skvělému výkonu své brankářky ovládl toto utkání a svého soupeře na jeho půdě obral o první bod v sérii.

Branky: 36. Buczek, 41. Seevaldová - 18. Lovíšková, 25. Seemannová, 50. Seemannová, 60. S. Korbelářová. Rozhodčí: Libor Gavlas - Pavel Hála. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 152. Zásahy brankářek: Nikola Příleská 8 - Monika Šolleová 25. | MATCH CENTER

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) | Stav série: 1:0

Také na druhé straně republiky se v první třetině více dařilo hostům. Za ostravské FBC se totiž ve 13. minutě prosadila Paulína Hudáková a připomněla tak Chodovu, jak nebezpečné jsou ostravské přesilovky. Na vyrovnávací trefu se domácí načekaly až do poloviny zápasu, v níž, rovněž v přesilové hře, zamířila přesně Magdaléna Plášková. Velká přetahovaná pak vyústila ve třetí třetině, ve které se Chodov dostal do vedení 3:1 a ten už se ostravskému FBC podařilo pouze snížit na kontaktní rozdíl. První bod v sérii tak po výhře 3:2 bere pražský tým.

Branky: 34. Plášková, 51. Břeská, 54. Prontekerová - 13. P. Hudáková, 55. Pudišová. Rozhodčí: Jan Brak - Tadeáš Provazník. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 203. Zásahy brankářek: Jana Christianová 20 - Veronika Tomšová 22. | MATCH CENTER


EXTRALIGA ŽEN - PLAY-DOWN:

Panthers Praha - MITEL Florbalová akademie MB 7:5 (0:1, 2:3, 5:1) | Stav série: 1:0

Boleslavské florbalistky měly v prvním utkání proti Panthers skvěle našlápnuto a ještě na začátku třetí třetiny vedly 4:2. Domácí Pantherky ale ve třetí dvacetiminutovce předvedly skvělý obrat a čtyřmi brankami v řadě své soupeřky naprosto roznesly. Pražské vedení 6:4 sice ještě snížila bývalá spoluhráčka Panthers Veronika Zittová, která vstřelila pátou branku Boleslavi, na víc už ale její tým nedosáhl a v sérii tak prohrává. Rozhodla zejména autorka hattricku Agáta Saffertová.

Branky: 22. Saffertová, 28. Saffertová, 42. Gocová, 45. Gocová, 47. Faťunová, 52. Pavlicová, 60. Saffertová - 8. Hlušičková, 22. Hlušičková, 28. Miklíková, 30. Hlušičková, 56. Zittová. Rozhodčí: Daniel Fišer - Lukáš Recht. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. Diváci: 48. Zásahy brankářek: Tea Mažáryová 32 - Marie Topolová 27. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se