Dalo nám to hodně zkušeností, shodují se Buršík s Hanákem

Češi uzavřeli dvojici přátelských duelů se Švýcarskem, které sehráli před skvělou kulisou v Hradci Králové. O své premiérové trefy se v národním týmu postarali Jakub Buršík a Tomáš Hanák.


Reprezentace v odvetě udolala podruhé Švýcary. Hned dvakrát se prosadil právě Hanák, který se podepsal pod druhý a čtvrtý zásah. „Znamená to pro mě hodně. Osobně jsem se hodně těšil, až do toho vlétnu. Povedlo se mi navíc dát dva góly, takže jsem moc rád,” těší odchovance českokrumlovského florbalu, který je rovněž rád, že jeho první start skončil triumfem.

Mladý útočník Tatranu se ve hře objevil už v pátek, to ale nastoupil jen v posledních minutách. "Byla jedna přesilovka, do níž jsem nastoupil. Určitě mi to mohlo pomoci, ale moc jsem balon neměl, takže to pro mě byl víceméně start nanovo a jsem rád, že se vydařil," těší Hanáka.

Už v pátek se poprvé v národním týmu prosadil Buršík, který v odvetě přidal další gól a asistenci. "Vždycky to může být lepší, ale samozřejmě jsem rád, že jsem dal i dnes gól a přidal i asistenci," říká aktuálně nejlepší střelec Livesport Superligy. "Oba zápasy byly stejně super, ale ten páteční byl mým prvním v reprezentaci, takže byl výjimečnější," dodává.

Pomohlo mu i to, že nastoupil po boku svého spoluhráče z Bohemians Filipa Formana. "S Filipem jsme sehraní odmala. Nejsou asi věci, ve kterých bychom si na hřišti nerozuměli. Víme, co může jeden od druhého čekat a z toho těžíme," vysvětluje Buršík.

Pro oba měla celá akce obrovský přínos i do budoucna. „Zkušenosti jsou velké. Je to pro mě první start proti top čtyři týmu na světě. Také vím, na čem mám pracovat a v čem jsem se zlepšil. Musím přidat na střelbě. Mohl jsem dát ještě tak dva góly. Budu potřebovat také ještě trochu naposilovat, abych byl silnější v soubojích,” přemítá Hanák. "Je to moje první mezinárodní akce, takže mi to dalo hodně zkušeností. Samozřejmě i zážitků, protože se hrálo před domácími fanoušky a tribuny byly plné," oceňuje výbornou atmosféru v SH Třebeš.

Češi v Hradci Králové absolvovali program už od středy. „Dobré tři tréninky, kdy jsme se dostali do tempa a pak dva zápasy, které jsme vyhráli. To je pro nás super a určitě bylo důležité je vyhrát. Povedlo se nám je odehrát ve vysokém tempu, což bylo to, co jsme chtěli. Super kemp,” hodnotí celou akci Hanák.

Ohlasy s Jakubem Buršíkem

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se