Bude to boj o každý míček, říká Mrázková. Olomouc jsme do finále chtěly, hlásí Baldreichová

Veronika Mrázková (vlevo) a Lucie Baldreichová (vpravo), koláž Český florbal | foto: Michal Struž/FBS Olomouc, Tatran Střešovice

Finálové boje v 1. lize juniorek jsou tady. Opět po roce se v nich utkají obhájkyně titulu z Olomouce a Chodov, což jsou zároveň dva nejúspěšnější týmy základní části. Co k této sérii říkají nejproduktivnější hráčky obou celků v play-off Veronika Mrázková a Lucie Baldreichová?


Vítězky základní části a obhájkyně titulu se v semifinále vypořádaly s Black Angels, které se jim podařilo zdolat 2:0 na zápasy. ,,Myslím si, že jsme v sérii předvedly dobrý výkon. Byly jsme silné na míčku a ustály to po fyzické i psychické stránce. Asi každý kdo někdy hrál play-off, ví, že právě tohle rozhoduje. První zápas dopadl sice těsně 1:0, ale i přes soupeřovo odhodlání a běhavost jsme dokázaly sérii ukončit. Určitě nám to odkrylo nedostatky, které se snažíme eliminovat," hodnotí sérii s pražským celkem Mrázková.

Chodovské hráčky pak nezaváhaly v derby s Bohemians a rovněž v nejkratším termínu postoupily do boje o titul. ,,Zápasy s Bohemkou mám ráda, vím, jak se na hřišti chovat a jak se na ně připravit, abych pomohla k týmovému úspěchu. Osobně se mi hrálo dobře a jsem ráda, že jsme zvládly všechny těžké situace v této sérii. V prvním zápase nás nejvíce nakopl vyrovnávací gól tři vteřiny před koncem, kdy se ukázala naše mentální síla a nakonec jsme skvěle zvládly nájezdy. Hrály jsme jako jeden tým a právě to nás dovedlo až k vysněnému finále," popisuje semifinálové boje Lucie Baldreichová, která právě vstřelila zmiňovaný vyrovnávací gól, kterým nasměrovala Chodov do finále.

Nyní čeká oba celky vzájemná série rozhodující o vítězi titulu pro ročník 2022/23. ,,Na finálovou sérii se moc těším. Chtěly jsme do finále Olomouc celou sezonu a tohoto favorita, který vévodí celé soutěži, rády vyzveme. Na utkání se připravujeme jako na každé jiné a budou to velice vyrovnané zápasy," soudí Baldreichová.

,,Určitě se naše příprava oproti základní hrací části nějak výrazně nezmění. Myslím si ale, že máme natrénováno a nadcházející duely nám prozradí, zda to budeme schopné uplatnit. Zápasy s Chodovem jsou vždy boj o každý míček a zároveň i centimetr na hřišti. Ať už série dopadne jakkoliv, tak bude určitě pro každou hráčku velmi přínosná," přemítá před rozhodující sérií Mrázková. ,,Je to finále, takže diváci uvidí souboj dvou nejúspěšnějších juniorských družstev u nás. Už i to je důvodem, proč by každý florbalový nadšenec měl zavítat na naši Čajkarénu a pomoct nám vytvořit nezapomenutelnou atmosféru," vybízí olomoucká útočnice.

Vzájemné utkání obou nejlepších týmů v základní části skončilo těsnou výhrou 5:4 pro Olomouc. ,,Zápas prakticky rozhodly až poslední vteřiny. Chodov je velmi kvalitní soupeř, který nás dokáže vždy něčím zaskočit. Každý zápas navíc začíná za stavu 0:0 nehledě na to, jaký výsledek svítil na tabuli, když naposledy rozhodčí ohlásil konec. Budeme se tedy stejně jako minule soustředit na své výkony a poslouchat pokyny trenéra," ví Mrázková. ,,Tento zápas jsme hrály v říjnu a rozebraly si ho. Říjen je již daleko za námi a my se soustředíme na to, co je teď, čili na to, abychom daly víc gólů než soupeř," hlásí Baldreichová.

Rozpis zápasů finále 1. ligy juniorek

6. 4. | 18.30 FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV | MATCH CENTER
7. 4. | 17.00 FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBS Olomouc | MATCH CENTER

Případné třetí utkání:
11. 4. | 15.00 FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se