1. liga žen - východ: V čele jsou Třinec a Třinecká. Kdo dosud nebodoval?

Veronika Třinecká a Třinec po vstřeleném gólu | foto: Martin Šteglík/FBC Intevo Třinec

O vánočních svátcích odpočívá také druhá nejvyšší ženská liga. V tomto souhrnu se podíváme, jak si vedou celky z východu, kdo jim kraluje a jak vypadají individuální statistiky.


Celkem dvanáct celků, tolik jich v probíhající sezoně bojuje ve východní skupině 1. ligy žen. V samém čele tabulky je aktuálně kádr Třince, který se v sedmnácti zápasech potýkal pouze se dvěma prohrami a disponuje tak 45 body. Jediné dva týmy, které dosud zvládly lídra tabulky porazit, jsou čtvrtá Dobruška a sedmé Šitbořice, jinak si ale třinecké florbalistky poradily se všemi svými soupeřkami, a to včetně bývalých extraligových Židenic.

Právě dračice z Brna jsou ale za Třincem v těsném závěsu, neboť mají na svém kontě pouze o dva body méně a okupují tak druhé místo. A i když v bodování zatím lídrem nejsou, vedou co se počtu vstřelených branek týče. Svým soupeřům totiž bývalý extraligový kádr vsítil už 125 gólů a sám jich obdržel pouze 44.

Vyrovnaná je pak bitva o třetí příčku, kterou sice nyní zaujímají florbalistky Znojma, ale mají pouze o bod více než čtvrtá FBC Dobruška. Zcela opačný problém však má aktuálně poslední Přerov, který v této sezoně ještě nezískal byť jen jediný bod a velmi se tak trápí. Za patnáct zápasů se florbalistky Přerova prosadily pouze 38x a samy přitom inkasovaly 126 branek.

Na pozici individuálních statistik je v čele florbalovým fanouškům velmi známá Veronika Třinecká (dříve Enenkelová - pozn. red.), tedy bývalá hráčka extraligových Vítkovic. Tato nezastavitelná kanonýrka si za šestnáct odehraných zápasů připsala již 39 kanadských bodů (27+12) a má tak pohodlný náskok před dalšími florbalistkami.

Na druhém a třetím místě celkové produktivity pak jsou naopak ne tak známá, zato totožná jména dvou sester. Niki a Natali Kalábové jsou sedmnáctiletá dvojčata z aktuálně pátého Havířova, které ve své první sezoně v ženské kategorii naprosto válí. Shodné je nejen příjmení a věk těchto florbalistek, ale také počet kanadských bodů, které dosud získaly. Z celkových 33 bodů si tyto talentované sestry ve většině případů rovnoměrně podělily zásluhy a jedná druhé asistovaly u vstřelených branek, což znamená, že mají obdobný také počet gólů a asistencí.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se