Čtvrtfinále superligy: Uvidíme reprízu semifinále, dvě pražská derby i bitvu Vítkovic s Bleky

Souboj Sparty a Boleslavi | foto: Matyáš Klápa / Předvýběr.CZ Florbal MB

Livesport Superliga již zná kompletní složení čtvrtfinálových dvojic. Neporažený tým základní části sáhl po SKV, rytíři z Vítkovic vyzvou Black Angels a Boleslav Spartu. Na Bohemians tak zbyl pátý Chodov.


Tatran Střešovice - TJ Sokol Královské Vinohrady

Střešovičtí florbalisté zahájí svou pouť skrze vyřazovací část proti Královským Vinohradům. Celek z historické části Prahy uspěl v rozhodujícím klání osmifinálové série proti Ostravě.

Tatran za celou základní část neprohrál jediné utkání a stanovil nový rekord v počtu získaných bodů, zároveň se stal historicky prvním týmem, jenž v základní části nejvyšší mužské soutěže neztratil ani bod.

Vinohrady dávaly už od úvodních kol najevo, že oproti uplynulému ročníku budou výrazně nebezpečnější. I když je zastihl herní výpadek a klesly mimo pozice pro play-off, od přelomu roku ale svěže směřovaly do play-off. Na své cestě dokázali žluto-černí skolit třeba Bohemku, obrali Chodov a body nenechali ani Blekům. V posledním kole i díky troše štěstí uhájili desáté místo a uspěli i v osmifinálové sérii s Ostravou.

Není překvapením, že ve vzájemných duelech na tom byli lépe Tatraňáci. V úvodním kole ročníku ale SKV pořádně zlobila, Střešovicím totiž zasadila pět branek, na druhé straně ale zapršelo devětkrát. Pěti body se blýskl Matěj Havlas. Odveta se odehrála před skvělou atmosférou ve výjezdním klání v Plzni. Tam už Tatran dominoval poměrem 11:1. Třemi body potvrdil prvenství v kanadském bodování Marek Beneš.

OHLASY TRENÉRŮ:

Luděk Beneš (Tatran Střešovice): "Na sérii se musíme perfektně připravit. Vinohrady v osmifinále ukázaly, že jsou houževnatý soupeř s určitou kvalitou, takže musíme být dobře nachystaní. Během celé série proti SKV musíme rovněž udržet koncentraci."

Jan Kapucián (TJ Sokol Královské Vinohrady): "Jsme moc rádi, že si nás Tatran vybral. Čekají nás alespoň čtyři zápasy s fenomenálním mančaftem, který tu minimálně deset let nebyl, takže se na sérii moc těšíme a uvidíme, co přinese. Pro nás je to skvělá výzva, aby si kluci vyzkoušeli, na jaký level se musí dostat, aby byli tam, kde se aktuálně Střešovice nacházejí."

1.SC TEMPISH Vítkovice - Black Angels

Vítkovice si při svém čtvrtfinálovém výběru zvolily pražské Black Angels a vyrazí tak na výlet do hlavního města. Vítěz osmifinálového souboje je sice po dnešním triumfu na vítězné vlně, rytíři ale nad svým sokem drží skóre dvou vítězství a žádné prohry a psychická výhoda je tak na jejich straně.

Oba zápasy těchto celků totiž dopadly jednoznačnou výhrou Vítkovic, které navíc nikdy neklesly pod deset vstřelených branek. V prvním případě to byla výhra 14:3, kterou si rytíři zajistili pěti brankami v první a neuvěřitelnými sedmi góly ve třetí třetině!

Druhý vzájemný duel těchto soupeřů pak rozhodla druhá třetina, v níž Vítkovice svému soupeři vsítily tři branky v řadě a výsledkově tak utekly do vedení 6:2. Black Angels už na tuto lavinu nenašli odpověď a utlumeni negativní psychickou dekou si ve třetí periodě vysloužili dalších pět zásahů.

Nejpilnější byl v této sérii vítkovický Martin Gattnar, který si v jediném utkání připsal neuvěřitelných pět gólů! Na druhé straně se dvěma body blýsklo trio Matouš Burian - Marek Fryš - Jakub Hromada.

OHLASY TRENÉRŮ:

Tomáš Martiník (1.SC TEMPISH Vítkovice): "Očekáváme těžkou sérii se soupeřem, který má svou kvalitu a již posbíral v play-off nějaké zkušenosti. Bleci umí zvládat i náročné zápasy proti těžkým soupeřům, což již mnohokrát ukázali. Z naší strany samozřejmě nepřijde žádné podcenění a věříme, že zvládneme postoupit dále."

Tomáš Janeček (BLACK ANGELS): "Proti Vítkovicím nás čeká velice těžká série. Na druhou stranu jsme je již v minulosti párkrát porazili a nejsou soupeř, se kterým bychom měli nějaký psychický blok, jako máme například s Mladou Boleslaví nebo Spartou, které jsme snad ještě v lize historicky neporazili. Takže to pro nás může být trochu vzpruha."

Předvýběr.CZ Florbal MB - ACEMA Sparta Praha

Mnozí z nás jistě mají v paměti semifinále play-off z uplynulého ročníku, v němž Boleslavští dokázali uspět v šestém zápase. Série ale nabídla spoustu parádních momentů, skvělé výkony hráčů na obou stranách a také vynikající diváckou kulisu. Svěřenci Petra Novotného v ní udělali předposlední krok k pozdější obhajobě titulu.

Středočeši do posledního kola bojovali o druhé místo tabulky, na které ale nakonec nedosáhli. Zlomovým okamžikem byla jejich porážka v předposledním kole s Vítkovicemi. Bez zajímavosti nemůžeme nechat to, že z pěti porážek úřadujícího šampiona přišly čtyři na vlastní půdě. Venku naopak Mladá Boleslav neuspěla jen na Tatranu a byla tak druhým nejúdernějším týmem na hřištích protivníků.

Sparťané si s předstihem zajistili čtvrtfinále play-off. Závěr základní části jí ale nezastihl v ideálním rozpoložení, neboť přišla o kanonýra Jiřího Curneyho. I tak ale během úvodních 26 kol dokázala uhrát několik velkých výsledků - přivezla si triumfy z Boleslavi či Vítkovic a poměrně zajímavé bitvy svedla i s lídrem ze Střešovic.

Že se bude jednat o zajímavou sérii naznačují už vzájemné duely. Sparťané dokázali krátce po reprezentační pauze vydolovat v Mladé Boleslavi bod. Od gólu Roberta Košira na 3:3 z 27. minuty dominovali stříbrní brankáři z mistrovství světa Lukáš Bauer a Martin Beneš. Rozhodnutí přinesl až v čase 62:03 Jan Natov. Klání v Praze se pak může nazvat stíhací jízdou. Boleslav totiž vedla ve 27. minutě již 6:1, ale sparťané se v dalším průběhu dostali dokonce do kontaktu. Na srovnání ale nedosáhli. Třemi body se blýskli Jiří Curney na straně domácích a v boleslavském dresu na toto číslo dosáhl Milan Tomašík.

OHLASY TRENÉRŮ:

Petr Novotný (Předvýběr.CZ Florbal MB): "Na výběr nám zůstala Sparta a Chodov. Proti Chodovu se nám dlouhodobě výsledkově nedaří tak, jak bychom si představovali. I tato sezona to potvrdila. Proto jsme si vybrali Spartu. Ačkoliv neočekáváme jednoduchou sérii nebo snadnější cestu a loňské semifinále bylo náročné, volíme styl hry soupeře, o němž si myslíme, že pro nás bude snesitelnější. Věřím, že jsme na play-off kvalitně připraveni a na rozhodující část sezony se těšíme."

Marek Vojta (ACEMA Sparta Praha): "Na zápasy s Bolkou se připravujeme více než měsíc. V závěru základní části bylo znatelné, že hrajeme s menší koncentrací na zbývající zápasy a často po náročném programu. Vše jsme ladili na play-off, hráči gradují formu a spolupráci v lajnách i celém týmu. Soupeř je favorit, moc se nám nevěří, my uděláme vše potřebné pro postup. Víme jakou vnitřní sílu a dovednosti máme. Já mám v náše hráče a tým naprostou důvěru."

FbŠ Bohemians - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Na klokany z Bohemians zbyl ve čtvrtfinálovém výběru celek Chodova a k vidění tak bude velmi atraktivní pražské derby. Tyhle kádry spolu totiž v základní části svedly dvě náramné přestřelky a při každé z nich padlo více než šestnáct gólů!

V prvním duelu si klokani podmanili úvodní periodu a vedli již 5:1, Chodov ale posléze fantasticky srovnal a rozhodovalo se tak až v poslední třetině. V té ale začalo úřadovat trio Bohemians Forman-Malič-Buršík, které čtyřmi brankami v řadě dovedlo souboj se svým rivalem až k triumfu 11:8.

Také ve druhém vzájemném zápase to pak byli Chodovští, kdo v základní hrací době musel dotahovat ztrátu - tentokrát se jim to ale povedlo na výbornou. Na 8:8 totiž tehdy srovnával Tomáš Sýkora, a to pouhých 21 vteřin před závěrečnou sirénou. Duel pak v prodloužení rozhodl klokan Martin Kisugite, Chodov ale i tak získal v konečném důsledku rozhodující bod do tabulky.

A na koho si dávat největší pozor? Zejména na chodovského kanonýra Toma Ondruška, který v obou zápasech dohromady posbíral šest bodů za trio branek i asistencí. Na druhé straně zase s velkou chutí úřadují Filip Forman (1+6) a Patrik Šebek (3+4), kteří se v této sérii mohou stát rozhodujícími činiteli.

OHLASY TRENÉRŮ:

Michal Jedlička (FbŠ Bohemians): "Počítali jsme s tím, že na nás Chodov zbyde. Série to bude velice zajímavá a vyrovnaná a samozřejmě z ní chceme postoupit. Chodovu máme určitě co vracet, protože nás již předminulou sezonu v play-off porazil, takže k vidění bude rozhodně třaskavá série."

David Podhráský (FAT PIPE FLORBAL CHODOV): "Náš český florbalový rybníček je poměrně malý, takže jsme víceméně tušili, že půjdeme právě na Bohemku, tudíž se na ni již nějakou dobu připravujeme. Bohemka je vítěz poháru a v základní části skončila před námi, takže je favoritem této série, ale to byla již před dvěma lety, kdy jsme ji dokázali vyřadit. My si věříme, že jsme maximálně připraveni a na sérii se těšíme."

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se