Nová destinace pro oporu reprezentace. Beránková jde do Švýcarska

Vendula Beránková strávila v Tatranu necelé čtyři sezony | foto: Tatran Střešovice

Florbalová reprezentantka Vendula Beránková bude od nadcházející sezony působit ve Švýcarsku. 22letá obránkyně míří do Churu, kde působí i její dvě spoluhráčky z národního týmu.


Odchovankyně BUTCHISu mění po necelých čtyřech sezonách v Tatranu své působiště. Jedna z výrazných opor zadních řad české reprezentace bude od nadcházejícího ročníku působit v Churu, kde se potká s reprezentačními spoluhráčkami Martinou Řepkovou a Eliškou Trojánkovou.

Beránková poprvé okusila extraligu v dresu Tigers Jižní Město. Hned v premiérové sezoně 2017/18 došla s bývalým Herbadentem do semifinále. V průběhu ročníku 2019/20 se pak přesunula do Tatranu, v jehož barvách působila i v dalších třech sezonách.

Bronzová medailistka z juniorského mistrovství světa 2018 se poté pevně usadila i v kádru dospělého výběru, s nímž absolvovala už tři světové šampionáty. Na svém kontě má 47 startů a na zářijovém turnaji Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem tak bude moci svůj počet odehraných klání v ženské reprezentaci zakulatit na rovných padesát.

"Již dříve jsem uvažovala o tom, že bych zamířila do zahraničí a jsem velmi vděčná za každou nabídku, kterou jsem v minulosti dostala. Teď jsem si ale jistá, že je ten správný čas na to se posunout. Piranha Chur je elitní tým s profesionálním zázemím a perfektními podmínkami pro každou hráčku. Jeho ambice pro příští sezonu jsou opět vysoké a i to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla právě pro tento celek. Pro mě osobně je velkou výzvou, abych ukázala to nejlepší, co ve mě je. Věřím, že v příštím ročníku pomůžu Churu získat titul,“ cituje Beránkovou Chur na svých sociálních sítích.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se