Zprávy

dnes
Souhrn

Vítkovice vyrovnaly sérii proti Spartě a čeká je tak pátý duel!

V pátek 19. dubna se odehrál čtvrtý zápas v rámci finále CE ligy juniorů mezi Spartou a Vítkovicemi. Spartě se nepodařilo využít mečbol a série je nyní vyrovnaná.

1 minuta

dnes
Preview

Finálový turnaj 1. ligy dorostenek a dorostenců již tento víkend! Odehraje se v Praze a Ostravě

Již o tomto víkendu se rozehraje finálový turnaj 1. ligy dorostenek a dorostenců a diváci se tak mohou těšit na zápasy nabitou sobotu i neděli. Chlapecký turnaj se odehraje na Jižním Městě, zatímco ten dívčí v hale ostravské ČPP Arény.

3 minuty

dnes
Novinka

ANALÝZA | Které faktory rozhodly mužské superfinále? V čem byla Bolka lepší?

Letošní BigBoard Superfinále Livesport Superligy mezi favorizovaným Tatranem Střešovice a sedmizápasovou semifinálovou sérií prověřenou Mladou Boleslaví nabídlo atraktivní podívanou před rekordní návštěvou. Jak mělo utkání dopadnout z pohledu statistiky a co nakonec rozhodlo přibližuje ve své analýze Ondřej Svatoš, bývalý elitní hráč, který nyní spolupracuje s českými reprezentacemi v oblasti hráčských a týmových statistik.

8 minut

dnes
Krajánci

České barvy v boji o zahraniční tituly! Švýcarsko čeká superfinále už v neděli

Do svého finále míří také nejvyšší soutěže v zahraničí. Už o tomto víkendu čeká boj o tituly ve Švýcarsku, finálová série probíhá ve Finsku a pomalu se skládá složení superfinále také ve švédské SSL.

3 minuty

dnes
Preview

Rozjíždí se barážové série! Uspějí celky na hraně nebo poražení finalisté?

Již o tomto víkendu se diváci mohou těšit na další porci florbalu, kterou obstarají rovnou čtyři barážové série. Rozehraje se totiž současně baráž Livesport Superligy, ČEZ Extraligy i 1. ligy mužů.

4 minuty

včera
Souhrn

Chodov vyhrál titul v první lize juniorek! Přetlačil Tatran ve vyrovnaném duelu

Ve čtvrtek 18. dubna se odehrál druhý finálový zápas mezi Tatranem a Chodovem. Utkání nakonec skončilo pouhým jednobrankovým rozdílem ve prospěch hostujících hráček, které se tak opět po roce radují z titulu!

1 minuta

včera
Přestup

Dosáhla jsem svých cílů. Olomoucká kapitánka ukončila kariéru

Extraligová Olomouc zažila v této sezoně spoustu historických úspěchů, po kterých ale nastalo smutné loučení. Svou kariéru totiž po šestém čtvrtfinále s Tatranem ukončila kapitánka Hanaček Tereza Reimerová.

3 minuty

17.4.2024
Přestup

Městský transfer. Zagórská mění FBC za Vítkovice

Obhájkyně titulu získaly svou první posilu. Do kádru Vítkovic se přesouvá polská útočnice Malwina Zagórská, která doposud působila v konkurenčním kádru FBC Ostrava.

1 minuta

17.4.2024
Přestup

PŘEHLED | Přestupy 2024. Náhrada za Součka? Vítkovice posílil Kohút

Ligový ročník 2023/2024 je téměř za námi. Už na jeho konci začaly kluby oznamovat změny ve svých kádrech. Svou kariéru také skončilo několik výrazných jmen.

4 minuty

17.4.2024
Souhrn

Chodov urval úvodní finále 1. ligy juniorek! Rozhodl ve druhé třetině

Nejvyšší liga juniorek má za sebou první utkání finálové série, v němž Chodov porazil Tatran. Odveta těchto týmů se odehraje již ve čtvrtek ve 20 hodin.

1 minuta

17.4.2024
Souhrn

K mistrovskému titulu jsou blíže junioři Sparty, v rámci 1. ligy slaví Gullivers!

Tři duely za sebou již má finálové série nejvyšší juniorské soutěže. Blíže k titulu má zatím pražská Sparta, která vede nad Vítkovicemi v sérii na tři vyhrané duely 2:1 a už v pátek může rozhodnout o historickém titulu. Naopak o vítězi 1. ligy juniorů je už po upynulém víkendu rozhodnuto, trofej zamířila k brněnským Gullivers.

2 minuty

17.4.2024
Organizace

Chcete si založit oddíl? Informace, do kdy máte čas a jak na to!

Máte zájem hrát florbal a chcete si založit vlastní klub? Nastalo období, kdy je nejlepší řešit registraci nového klubu do Českého florbalu tak, abyste stihli přihlášky do soutěží pro následující sezonu 2024/2025.

2 minuty

16.4.2024
Novinka

Český florbal předal šek z výzvy s Remobilem, v ČEPS Cupu se vybral rekordní počet zařízení

Finálové turnaje poháru základních škol zaznamenaly výrazný milník na poli udržitelnosti a sociální odpovědnosti. Díky výzvě v rámci soutěže s Remobilem se vybral rekordní počet starých a nepoužívaných telefonů. Během BigBoard Superfinále pak Český florbal předal šek České olympijské nadaci, s níž Remobil spolupracuje.

2 minuty

16.4.2024
Přestup

Bolka hlásí první posilu. Ofenzivu Středočechů podpoří finský střelec

Jen dva dny po BigBoard Superfinále, které skončilo pro Mladou Boleslav ziskem stříbrných medailí, ohlásil celek z města automobilů novou posilu. Tou se stal Fin Joakim Lund, který má na svém kontě zkušenosti i z národního týmu.

2 minuty

16.4.2024
Přestup

Z Gattnara se stane aligátor! Vítkovická hvězda bude hrát ve Švýcarsku

Nejproduktivnější rytíř této sezony Martin Gattnar opouští Livesport Superligu a přesouvá se do Švýcarska, kde oblékne dres týmu Alligator Malans. V novém působišti stráví minimálně jednu sezonu, následně můžeš švýcarský klub uplatnit opci.

1 minuta

15.4.2024
Rozhovor

Na tým jsem velice hrdý. Takovou zkušenost jsme všichni potřebovali, říká Naava

Velmi smutný vrchol sezony zažili v O2 areně manželé Mirva a Joonas Naavovi. První jmenované se v barvách Chodova nepodařilo v ženském BigBoard Superfinále vyzrát na rytířky z Vítkovic, za které si shodou okolností třicetiletá Finka v sezoně 2014/15 zahrála. Lépe na tom nebyl nebyl ani její manžel Joonas, jenž s Mladou Boleslaví získal po napínavé bitvě s Tatranem také stříbrné medaile. Jaké dojmy v sobě lodivod týmu z města automobilů a asistent české seniorské reprezentace v jedné osobě ukrýval?

3 minuty

15.4.2024
Rozhovor

Stále jsme nedosáhli svého stropu. Obhajoba bude ještě náročnější, říká po zisku treblu střešovický kouč Fridrich

Nepopsatelné okamžiky nyní se svým týmem prožívá lodivod střešovické střídačky Milan Fridrich. Ve své páté sezoně coby kouč Tatranu dovedl Pražany k vysněnému treblu, a nesmazatelně se tak zapsal nejen do klubové historie. O dojmech ze superfinále proti Boleslavi či cílech do budoucna se čtyřiačtyřicetiletý stratég rozpovídal v následujícím rozhovoru.

2 minuty

15.4.2024
Rozhovor

Obhajoba? Je to chtíč po vítězství, říká trenér zlatých Vítkovic Dudešek

Jako hlavní lodivod vedl vítkovické rytířky v O2 areně podruhé. Dušan Dudešek neskrýval po ženském finále velké nadšení. Vítkovice si totiž po loňské výhře v městském derby s FBC letos poradily s Chodovem a zapsaly již osmý triumf.

1 minuta

15.4.2024
Rozhovor

Přišli jsme pro titul, který nemáme, říká zklamaně chodovský Neuman

Těžko hledal slova po nedělním BigBoard Superfinále trenér chodovských lvic Ondřej Neuman. Tým z Jižního Města totiž v O2 areně sezonu úspěšně nezavršil. Vítěz Poháru Českého florbalu a základní části ČEZ Extraligy se musel sklonit před Vítkovicemi, které slaví druhý titul v řadě.

2 minuty

14.4.2024
Rozhovor

Treble? Vůbec bych si nepředstavil, že je to ve florbale možné, říká Beneš. S týmem letí do Turecka

V loňském BigBoard Superfinále nedohrál kvůli zranění. V tom letošním už jako kapitán mohl plnohodnotně slavit obhajobu titulu. Střešovický Marek Beneš byl výraznou postavou titulového boje, i díky jeho dvěma přesným zásahům zvedl po zápase jako první nad hlavu trofej pro ligového šampiona a Tatran tak pod jeho vedením dokonal zlatý treble.

3 minuty