Semifinále Livesport Superligy: Vendeta za superfinále a bitva rytířů s klokany

Jan Natov (Boleslav) v souboji s Markem Benešem (Tatran) | foto: Matyáš Klápa/Předvýběr.CZ Florbal MB

Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy je za námi. Střešovický Tatran sáhl po soupeři z Mladé Boleslavi, druhou dvojici tak tvoří Vítkovice a Bohemians.


Čtvrtfinále jasně ovládly týmy, jimž patřily po základní části příčky v nejlepší čtveřici. Vybíral si střešovický Tatran, jenž si poradil v sérii s Královskými Vinohrady. Ze druhého místa si na svého soupeře počkali florbalisté z Vítkovic, kteří si poradili s houževnatými Black Angels. Střešovičtí nakonec sáhli po jednom Mladé Boleslavi. Úřadující šampion zvládl hodně těsnou sérii s pražskou Spartou. Rytíře tak čekají klokani, jež zdolali v pražském derby Chodov.

Tatran Střešovice – Předvýběr.CZ Florbal MB

Reprízu loňského superfinále uvidíme už v semifinále! Tatran sáhl po Mladé Boleslavi a bude chtít navázat na velmi povedené výsledky z dlouhodobé části Livesport Superligy i Poháru Českého florbalu.

V minulé sezoně oba celky dokráčely až do rozhodujícího duelu. Tentokrát cesta jednoho z nich skončí již mezi nejlepší čtveřicí. Favoritem by měl být Tatran, který v základní části naprosto dominoval a zvládl i všechny tři klání v dlouhodobé části. 

Nejprve si z Mladé Boleslavi odvezl triumf 4:3, když zaznamenal rozhodující trefu v přesilovce Martin Šindelář. Další dvě klání byla jasnou záležitostí Střešovic. Ty nejprve ve čtvrtfinále poháru zdolaly Středočechy 9:6, když ve 52. minutě vedly už 8:2. O pár dní později si Tatran připsal ještě vyšší výsledek – tehdy druhou Boleslav rozstřílel 11:1.

Ohlasy trenérů

Milan Fridrich (Tatran Střešovice): Vyplnila se očekávání a do top čtyřky postoupily ty opravdu nejsilnější týmy. Neviděli jsme, že by některý z celků byl slabší a že bychom přes něj měli „snazší” cestu do superfinále. Hodně jsme tedy šli po motivaci a tu největší jsme viděli v odplatě za prohrané superfinále. I v sezoně byli kluci na zápasy s Boleslaví díky tomu hodně namotivovaní. Samozřejmě, síla Mladé Boleslavi, ať už ve zkušenosti, kvalitní obraně a brankáři, je veliká, ale ani u Bohemky jsme neviděli, že by se mělo jednat o jednodušší cestu a ani že by nám výrazně vyhovoval herní styl některého ze soupeřů, tudíž rozhodla právě hlavně ta zmíněná motivace. Věříme, že si užijeme třaskavé zápasy s týmem, který patří v posledních letech na absolutní špičku. Očekávám hodně takticky zaměřené duely s tvrdými souboji v defenzivě. Věřím tomu, že to bude i pro diváky atraktivní podívaná, která bude nacházet rozuzlení v závěrech zápasů. Nejspíš budou rozhodovat menší detaily jako třeba momentální forma. Věřím, že kluci se na to dobře připraví a podáme co nejlepší výkony. 

Petr Novotný (Předvýběr.CZ Florbal MB): S ohledem na výběr Tatranu je evidentní, že si na nás Střešovice ohromně věří, což po vzájemných zápasech v této sezoně chápu. Cítím, že tahle volba našemu týmu přináší obrovskou motivaci a za to jsem moc rád. Víme, že máme co napravovat a naše touha uspět je mimořádná. Na rovinu přiznávám, že osobně jsem čekal jinou volbu Tatranu.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians

Klokani se po historickém postupu vydají do Ostravy. Vítkovičtí rytíři mají výhodu díky tomu, že v základní části v obou bitvách zvítězili, navíc budou začínat sérii na domácí půdě.

Úvodní klání se odehrálo na hřišti Bohemians a už v první třetině rytíři naznačili, kdo má větší hlad po triumfu. Po dvaceti minutách vedli Vítkovičtí už 5:0 a klokanům se ve zbytku střetnutí povedlo výsledek jen částečně zkorigovat. Z triumfu 8:5 se však radovali hráči ze severu Moravy.

Druhé střetnutí pak bylo ještě jednoznačnější. Bohemka šla sice do vedení po trefě Karla Petráka, ale pak přišla vítkovická smršť. Čtyřikrát se prosadil Adam Delong a rytíři nakonec vybojovali výhru 10:3. K triumfu je tehdy vedl okleštěný realizační tým. Vítkovice totiž krátce před tímto duelem odvolaly Pavla Bruse, současný trenér Daniel Folta nastoupil na lavičku až po této bitvě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martiník (1. SC TEMPISH Vítkovice): Čekali jsme, jakého soupeře zvolí Tatran a já osobně jsem spíše očekával, že na nás zbude Bolka. Samozřejmě vnímáme sílu soupeře a očekáváme hodně vyrovnanou a těžkou sérii. Bohemka se prezentuje hodně ofenzivním florbalem, čili očekáváme velkou sílu v útoku Bohemians. I máme ale velké ofenzivní choutky, takže to může být i pro diváky hodně zajímavá podívaná, i když je otázka, jak k tomu oba týmy přistoupí. Šance jsou vyrovnané. My si věříme, že jsme schopni soupeře přehrát. Uvidíme, jak se série odstartuje u nás doma. Je to semifinále superligy a není tu tedy žádný prostor na nějaké podcenění. Bohemka už několikrát ukázala, že umí hrát velké zápasy. Vždyť uspěla ve finále Poháru Českého florbalu. Myslím si, že v sérii i díky tomu není vyložený favorit. Věřím, že budeme připravení. Musíme vyhrát čtyři zápas a jestli to bude v sedmi nebo ve čtyřech, tak to už je jedno.

Michal Jedlička (FbŠ Bohemians): Čekali jsme spíš, že to bude Tatran, ale náš cíl je jasný a je jedno, který ze soupeřů proti nám stojí. Na Vítkovice se musíme připravit. Bude to ostrá a pro oba celky dobrá série. Bude se hrát dobrý florbal, protože i Vítkovice hrají kvalitně. Lidi se tak mají na co těšit. Já samozřejmě věřím, že zvítězíme a bude nás čekat superfinále. V této sezoně se nám s nimi nedařilo, v předchozím ročníku jsme s nimi zase vyhráli. Určitě i proto je u nás větší motivace. Ten první duel byl televizní, kdy se hrálo celkem brzy, ve Vítkovicích jsme pak hráli bez svátky, kdy rytíři změnili trenéra a u hráčů byla velká motivace se před novým trenérem ukázat. Určitě jim máme co vracet. Musíme se na ně ale hodně připravit, protože Vítkovice budou šlapat.

VÝBĚR SOUPEŘŮ

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se