Momenty roku 2022: Stříbrná švýcarská mise

Čeští florbalisté vybojovali na MS 2022 stříbrné medaile | foto: Martin Flousek/Český florbal

Vrcholem roku 2022 bylo bezpochyby mužské mistrovství světa, na němž Češi dokázali dokonale zkazit Švýcarům jejich party a postoupit podruhé v historii do finále.


Předchozí turnaj Euro Floorball Tour vzbudil u fanoušků i florbalových expertů velká očekávání. Že by to letos vyšlo a Češi se podívali do finále? Nebo dokonce bojovali o zlato?

Národní tým se musel popasovat s náročným programem, kdy jej čekaly tři duely v řadě, tři dny volna a zase tři klání, tentokrát ta rozhodující. Skupina vyšla dle předpokladů. Reprezentace zdolala Lotyše i Němce a na závěr ještě potrápila Švédsko, s nímž poprvé na mistrovství světa neprohrála. Remíza ale na prvenství nestačila, avšak díky tomu, že v paralelní skupině zdolalo Švýcarsko Finy, bylo jasné, že zvládnou-li Češi čtvrtfinále, bude na ně čekat domácí výběr.

A skutečně. Národní tým vcelku snadno přešel přes Slováky a v boji o postup do finále vzdoroval nejen těžkému soupeři, ale i plně narvané Swiss Life Areně. Čeští bojovníci se ale atmosféry vůbec nezalekli. Spíše naopak, domácí výběr přejeli historickým vítězstvím 11:3 a o den později je čekali úřadující mistři světa.

Švédové rozlouskli semifinálový boj s Finy až v nájezdech, ve finále ale jasně dominovali a Čechům uštědřili solidní lekci. I tak si však národní výběr zaslouží velký kredit.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se