Momenty roku 2022: Češi vybojovali první medaili na Světových hrách

Česká výprava vyválčila na Světových hrách bronz | foto: ČOV/Barbora Reichová

Národní tým mužů se zkraje července vydal na dalekou misi. Až za oceán do Spojených států amerických, kde jej v Birminghamu čekaly Světové hry. Na nich nakonec výběr Jaroslava Berky vyválčil bronz.


Při své první účasti v roce 2017 se Čechům povedlo skončit na čtvrtém místě. V roce 2022 už se národní tým bez medaile nevracel. Velmi mladá sestava si v základní skupině poradila s domácím výběrem a Kanadou a zajistila si dle předpokladů účast v semifinále.

Do něj šli čeští hráči díky porážce s Finskem ze druhého místa a v boji o finále se utkali se Švédskem. Tomu podlehli 1:6 a poslední den turnaje se střetli s Lotyšskem o bronzové medaile. Češi navíc kvůli červené kartě přišli o Mikuláše Krbce, ale i přes toto oslabení nakonec reprezentace zapsala vítězství 7:3.

Pro národní tým se jednalo o zajímavou zkušenost, neb se hrálo v omezeném počtu dvanácti hráčů. Kromě florbalu si reprezentanti užili kontakt s dalšími sportovci. V rámci programu se hráči zašli podívat i na jiné sporty. S bronzovými medailemi na krku například podporovali z plných plic české inline hokejisty.

Další Světové hry jsou na programu v roce 2025 a hostit by je měla Čína.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se