Měli jsme mnohem větší potenciál, mrzí kapitána

Kapitán Filip Eliáš v bronzovém utkání na MSJ 2023 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Český sen o páté medaili v řadě se rozplynul v nájezdovém dramatu. Reprezentace skončila na juniorském mistrovství světa čtvrtá. Jak hodnotí vystoupení Čechů kapitán Filip Eliáš.


Češi po vypadnutí se Švýcary statečně vzdorovali Finům, jimž podlehli v obrovském dramatu. „Chyběl jeden nájezd. Je to škoda, ale opět jsme neproměňovali šance. Mohli jsme být efektivnější, ale to se nestalo a nájezdy jsou pak loterie, která dopadla lépe pro Finy,” smutnil po utkání český univerzál.

Národní tým vedl po první třetině 3:1, pak ale severský soupeř čtyřikrát v řadě udeřil. „Finy jsme dostali do hry přesilovkami. Povedlo se jim dát gól z brejku po hloupých chybách. Z našeho pohledu ale bylo dobré, že jsme utkání poté dokázali znovu obrátit,” připomíná Eliáš situaci, které výrazně prospěl Chatrného gól v poslední vteřině prostřední části.

I když poté Češi získali znovu vedení, nakonec ale po Helinově vyrovnání a nezdařených nájezdech končí na turnaji čtvrtí, a to navzdory vítězství v základní skupině. „Momentálně jsou ve mě smíšené pocity. Měli jsme mnohem větší potenciál než na to, co jsme nakonec na turnaji ukázali. Nechytili jsme tu nejlepší formu a ani jsme nebyli ideálně rozpoložení. Všechno se poskládalo dohromady a vyústilo to čtvrtým místem. Je to pro nás lekce do života, ze které se budeme muset poučit a pokračovat dál ve svých kariérách,” hodnotí turnaj v dánském Frederikshavnu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se