MVP sezony 2022/23: Komu dali v 1. kole hlasy samotní hráči a hráčky?

Marek Vávra se svými spoluhráči v dresu Chodova | foto: Otakar Prášek / Florbal Chodov

V anketě Florbalista sezony je již známo i pořadí prestižní kategorie, v níž hlasují samotní hráči a hráčky. Na čele pořadí nejužitečnějších florbalistů průběžně figuruje Marek Beneš ze Střešovic, dosud nejlepší výsledek kariéry však drží třeba chodovský Marek Vávra. Mezi ženami je s náskokem první Anna Brucháčková, jež zastupuje Bulldogs Brno.


Svůj loňský výsledek zatím kopírují hráči na prvních dvou místech. Na nejvyšší příčku se v hlasování vyšvihl Marek Beneš, který v dresu Tatranu dosud stihl 49 bodů (18+31) v pouhých devatenácti zápasech. Navíc byl jednou z klíčových opor české reprezentace, jež na listopadovém mistrovství světa dosáhla na stříbrné medaile.

Hned za Benešem si drží místo Filip Forman. Florbalista Bohemians a aktuální lídr superligového bodování (19+36) nápodobně nechyběl u velkolepé jízdy národního týmu, zatímco s klokany atakuje nejlepší trojici tabulky.

Medailové pořadí uzavírá Marek Vávra, což je za jedenáct let v anketě jeho dosud nejlepším umístěním. Právě on patří také mezi tři nejproduktivnější borce Livesport Superligy s 29 góly a 23 asistencemi, čímž pomáhá Chodovu na šesté příčce soutěže. Odsunul tak loni třetího Ondřeje Němečka o jedno místo níže. Kapitán reprezentace a spolehlivý bek Tatranu Střešovice září především ve statistice +/-, kde vede s hodnotou +56.

Elitní pětici uzavírá Jakub Buršík z Bohemians, jenž udělal výrazný skok proti předešlému ročníku. Tehdy skončil na 28. pozici, tentokrát ovšem drtí konkurenci i díky perfektní střelecké formě. Buršík doteď nastřádal 32 branek, což je vůbec nejvíce ze všech hráčů nejvyšší mužské ligy.

Průběžné pořadí ankety MVP muži (top 5) po 1. kole hlasování:

1. Beneš Marek (Tatran Střešovice)
2. Forman Filip (FbŠ Bohemians)
3. Vávra Marek (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
4. Němeček Ondřej (Tatran Střešovice)
5. Buršík Jakub (FbŠ Bohemians)


Pořadí ženské ankety vede Anna Brucháčková, která byla u historického stříbra juniorek na světovém šampionátu, pomalu nakukuje i do ženské reprezentace a s Bulldogs udivuje Extraligu žen. Se 47 body (26+21) je základním stavebním kamenem Brňanek, díky čěmuž jsou páté v soutěži a neřeší záchranu jako v minulé sezoně. Brucháčková k tomu má našlápnuto, aby jako první hráčka při svém premiérovém umístění v kategorii MVP, kde má výrazný náskok, hned vyhrála.

Stříbrná příčka náleží Michaele Mlejnkové, která v uplynulém roce hlasování MVP opanovala. Mistrovské FBC Ostrava, jehož je členkou, sice zatím ztrácí v tabulce na Chodov i Vítkovice, týmová lídryně však opět jednoznačně vyčnívá. Dosud vstřelila 22 tref a přidala 20 gólových přihrávek, což v součtu stačí na pátý flek extraligového bodování.

K výrazným osobnostem hráčky zařazují také třetí Dominiku Buczekovou, na níž staví hru vedoucí Vítkovice. Polská snajperka dominuje soutěžní produktivitě, když zatím jako jediná v ročníku pokořila padesátibodovou hranici (19+35). Navíc v základní části se svým družstvem doteď ani jednou neprohrála. Zároveň pokračuje v postupném stoupání vzhůru, když se dosud umístila sedmadvacátá, sedmá a loni čtvrtá.

Jen těsně za hlavní trojkou hájí post Kristýna Bachmaierová, jež táhne Jičín a potvrzuje svůj vysoký standard. V extraligovém bodování se drží mezi nejlepší desítkou, a to zásluhou 26 branek doplněných o osm asistencí. Pro brankářku Janu Christianovou potom je průběžná pátá pozice zatím nejlepší v kariéře, přičemž se v anketě umístila již třináctkrát.

Průběžné pořadí ankety MVP ženy (top 5) po 1. kole hlasování:

1. Brucháčková Anna (Bulldogs Brno)
2. Mlejnková Michaela (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava)
3. Buczeková Dominika (1. SC TEMPISH Vítkovice)
4. Bachmaierová Kristýna (Finance Novák FBK Jičín)
5. Christianová Jana (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se