Ženy pojedou na kvalifikaci v plném složení a jednou novou tváří

Reprezentace žen na turnaji EFT 2022 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Češky se na přelomu ledna a února zúčastní kvalifikace na světový šampionát. Trenér Lukáš Procházka odtajnil, jaká sestava se v italském Lignanu Sabbiadoru představí.


Na turnaj do Itálie vyrazí tým, v němž se znovu kloubí dravé mládí s hráčkami již protřelými mezinárodním florbalem. "Do reprezentace patří ti nejlepší a my chceme mít vždy ten nejsilnější možný tým. Navíc jej již budujeme směrem k mistrovství světa. Akce na sebe teď navazují a pro každou z nich máme speciální úkoly, které potřebujeme zvládnout," komentuje hlavní kouč výběr silné sestavy.

Jedinou novou tváří v týmu je Markéta Lenfeldová. "Na předešlých akcích s námi sice nebyla, ale její výkony na mistrovství světa juniorek a zejména posléze i v extralize byly a jsou stabilní a velmi dobré. Její nominace je tak zasloužená, už dříve jsme zvažovali její povolání na EFT," vysvětluje Procházka.

Reprezentantky se postupně utkají s Polskem, Maďarskem, Francií a domácí Itálií. "Kvalifikaci bereme jako start finální přípravy, protože do mistrovství světa zbývá již méně než rok. Těšíme se hodně. Máme před sebou ještě dost práce a jsme rádi, že budeme znovu pohromadě," říká hlavní kouč.

Základní cíl je jasný - vyhrát všechny zápasy a zajistit si místo na světovém šampionátu, který proběhne už v prosinci v Singapuru. Co dalšího ale bude chtít český tým zvládnout? "Těch cílů je mnoho. Budeme zaměření na ofenzivní hru, na presink, chceme hrát duely na 100 % a aktivně. Zároveň budeme absolvovat kondiční testy a budeme se zaměřovat na týmové věci. I v rámci zápasů si musíme donastavit některé dílčí cíle. Rozhodně to není tak, že si jedeme jen tak čtyřikrát zahrát," má jasno Procházka.

Ten nezahálel ani o nedávných vánočních svátcích. "Strávil jsem čas s rodinou. Bylo to bezva a moc jsem si to užil. Volné dny a klid v tomto čase jsem využil i pro přípravu. Společně s realizačním týmem jsme chystali věci právě pro kvalifikaci. Celé to období bylo ale velmi příjemné," popisuje.

Nominace reprezentace žen
  • Kvalifikace na MS 2023, Lignano Sabbiadoro (Itálie)
  • 31. 1. – 4. 2. 2023

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (Täby FC, Švéd.).

Obránkyně: Natálie Balková, Marie Havlíčková, Magdaléna Plášková (vš. Florbal Chodov), Vendula Beránková, Michaela Mechlová (obě Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Markéta Lenfeldová (1. SC Vítkovice).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby Tigers, Švéd.), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians), Michaela Mlejnková (FBC Ostrava), Denisa Ratajová (Zug United, Švýc.), Martina Řepková, Eliška Trojánková (obě Piranha Chur, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.).

Rozpis českých zápasů na kvalifikaci

31. 1., 16.00 Polsko - Česko
2. 2., 16.00 Česko - Maďarsko
3. 2., 10.00 Česko - Francie
4. 2., 19.00 Itálie - Česko

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se