Závěr? To už byla naše euforie, září Velecký

Rytířky obhájily triumf v Poháru Českého florbalu. Navíc to pro ně bylo páté vítězství, čímž dorovnaly dosud historický rekord Herbadentu/Tigers Jižní Město. Z výsledku měl samozřejmě velkou radost i trenér Jiří Velecký.


Vítkovice bořily ve finále ženského poháru rekordy. Do sítě Tatranu nasázely hned jedenáct branek a zapsaly si dosud nejvyšší finálový triumf. Samy navíc neinkasovaly a brankářka Nikola Příleská se tak stala první gólmankou, která zvládla závěrečný duel s čistým kontem.

„Finále 11:0 je jednoznačná záležitost. Na druhou stranu si myslím, že se to zlomilo na začátku druhé třetiny, kdy Taranu nevyšly dvě přesilovky po sobě a my jim v té druhé daly gól,” připomněl Velecký rozhodující pasáž klání.

Rytířky se poté rozjely do nebývalé formy a své soupeřky ze hřiště doslova „vymazaly”. „Poté jsme začaly proměňovat šance a ve zbytku klání už to byla naše euforie a jejich trošku zmar,” dodává zkušený kouč.

Vítkovické hráčky tak zcela předčily roli favoritek. „Jednoznačně můžeme říci, že jsme splnili cíl. Přijeli jsme do Brna zvítězit. Už od letní přípravy náš tým funguje tak, že chce něco vyhrát a tohle byl náš první cíl a ten se nám povedlo naplnit,” libuje si Velecký.

Ten figuruje u týmu s dalším dlouholetým členem realizačního týmu Dušanem Dudeškem a Jiřím Gurkovským, kteří na střídačku přišli po odchodu Tomáše Martiníka k áčku. „Neřekl bych, že to je nějaká velká změna. S Tomášem Martiníkem jsme trénovali dlouho spolu a teď se to mírně změnilo,” popisuje rozložení sil na střídačce.

„Spíše jde o tom, že poté, co se nám v minulé sezoně nepovedlo projít do superfinále, si náš tým prošel obměnou, trošku se ustálil a některé holky možná potřebovaly, aby ‚dozrály’ a mohly předvést výkon jako teď ve finále a věřím, že na to navážeme i v dalším průběhu sezony,” doplňuje Velecký.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se