Zajímavé jméno pro mistra! Do Tatranu se vrací jeho nejúspěšnější kouč

Zdeněk Skružný posílil realizační tým Tatranu | foto: Tatran Střešovice

Vítěz Livesport Superligy ze Střešovic ohlásil posilu do realizačního týmu. Na střídačku se vrací legendární trenér Zdeněk Skružný, který již v minulosti s Tatranem slavil sedm titulů.


Skružný vedl v posledních sezonách Liberec. Tým zpod Ještědu dokázal společně s Petrem Salátem po několika letech do čtvrtfinále play-off. V průběhu uplynulého ročníku ale na lavičce superligového áčka skončil a přesunul se k juniorce. Celkově strávil na severu Čech více než deset ročníků a kromě mužů působil i u extraligových žen.

Nyní se nejúspěšnější kouč v historii Livesport Superligy vrací do působiště, kde mezi ročníku 1997/98 a 2005/06 dovedl své svěřence k sedmi ligovým prvenstvím. Ve své poslední sezoně v Tatranu koučoval také svého budoucího kolegu Milana Fridricha. V tabulce koučů s největším počtem titulů je tak absolutním lídrem v dané statistice, ovládl také úvodních šest ročníků trenérské ankety Florbalista sezony. 

Výrazně se zapsal také u reprezentace. Mužský výběr dovedl v roce 2004 jako hlavní kouč k premiérovému stříbru a dodnes je historicky nejdéle sloužícím trenérem. V pozici hlavního kouče absolvoval pět světových šampionátů (2000 – 2008) a coby asistent byl u bronzu na mistrovství světa v roce 2014. Pomáhal i u dalších výběrů a byl i u historicky první zlaté medaile juniorské reprezentace v roce 2019 v Halifaxu, kde byl coby videokouč v širším realizačním týmu.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se