První liga mužů má rozhodnuto! Čekají nás vypjaté bitvy

Duel mezi Ústím a BUTCHISem, nakonec dvěma nejlepšími týmy 1. ligy mužů | foto: Florbal Ústí

Osmifinále 1. ligy mužů skončilo v nejkratším možném termínu, i proto se posunul výběr soupeřů na pondělí 27. února. Kromě toho, že již známe kompletní čtveřici čtvrtfinalistů, tak rovněž víme, kdo by na koho případně narazil v semifinále.


Osmifinále play-off nabídlo velmi rychlé konce. Úspěšnější byli ve svých sériích Kanonýři z Kladna, kteří udolali Plzeň, a brněnští Gullivers, jimž se povedlo ovládnout jihomoravské derby se Znojmem. Tato dvojice tak doplnila Letku a České Budějovice. Postupně si vybíraly týmy BUTCHIS, Ústí a Bulldogs Brno. Ze čtvrtého místa si na soupeře počkal Hattrick.

BUTCHIS – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Vítěz základní části, který ji ovládl jednoznačným způsobem a stanovil nový bodový rekord, vybíral z prvního místa a sáhl po celku z Brna. Pražský celek proti Gullivers nejprve sehrál hodně vyrovnanou bitvu. Gulls nakonec padli jen 2:3, a to díky trefě z poslední periody. V domácím prostředí na Třebešíně ale Pražané nedali svému soupeři šanci a triumfovali jasně 8:1, hattrickem se blýskl Erik Papež a hned čtyři body si připsal Jan Waldhauser.

Florbal Ústí – FBC Štíři České Budějovice

Ústečtí florbalisté si ze druhého místa vybrali českobudějovické Štíry, kteří patří k velmi příjemným překvapením této sezony. V základní části s nimi Severočeši odehráli poměrně vyrovnané duely. Ústí pomohl k triumfu 6:5 po prodloužení a venkovnímu vítězství 7:4 hattrickem Jan Peška, na druhé straně zazářil v obou případech Matyáš Sirotek. 

Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno

Tahle série bude hodně napínavá. Oba celky měly před sezonou hodně vysoké ambice, ale naplnit se je povedlo jen Bulldogs. Kladno muselo bojovat o udržení se na pozicích pro play-off do posledního kola a ve vyřazovací části se budou chtít rehabilitovat. Brňané ale zvládli oba těsné vzájemné zápasy. V tom prvním uspěli na domácí půdě poměrem 4:3, v odvetě na kladenském hřišti pak triumfovali 7:5, a to i díky třem bodům Matyáše Němce. 

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group

Volba nakonec vyšla tak, že se spolu potkají po základní části čtvrtý a pátý celek tabulky. Oba týmy spolu mají vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů, které pokaždé nabídly celkem dost branek. V tom prvním triumfovala na své půdě štěpánkovická Letka, která si připsala vítězství 8:4. Tři body (1+2) si připsal Dominik Hubl, dvakrát se prosadil Tomáš Hanzlík. V odvetě v Maloměřicích pak zazářil brankář Ondřej Kolajta, jenž za svá záda pustil jediný míček. Jeho spoluhráči se pak trefili hned šestkrát, dvakrát z toho René Slezák.

Kdo na koho může narazit v semifinále?

Rozhodnuto je také o tom, kdo na koho může narazit v semifinále. To se totiž v 1. lize mužů nevolí a nastoupí v něm týmy podle jednoduchého klíče. Spolu budou hrát vítězové sérií, v nichž byly týmy umístění na 1. a 4. místě, respektive vítězové čtvrtfinálových sérií, v nichž se představily druhý a třetí tým tabulky.

Dvojice pro semifinále play-off:

Butchis/Gullivers – Hattrick/Kladno
Ústí/Č. Budějovice – Bulldogs/Letka

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se