Trčka nastoupil na lavičku superligové Lípy! Tam po třech letech končí Derka

Vladimír Trčka se stal novým trenérem České Lípy | foto: FBC Česká Lípa

Česká Lípa bude mít v nadcházející sezoně Livesport Superligy nové trenérské vedení. Dosavadního kouče Davida Derku nahradí na střídačce nový lodivod Vladimír Trčka.


Trčka doposud působil u mužského celku v Ústí nad Labem, s nímž došel v posledních dvou sezonách do semifinále play-off a nakonec zakončil ročník třetí příčkou ve druhé nejvyšší soutěži. Jeho novým působištěm se stane Česká Lípa, která se pohybuje na pomezí postupu do play-off, což bude Trčkovým úkolem."Naším primárním cílem je jednoznačně záchrana soutěže. Druhým bodem našeho plánu je zahrát si předkolo play-off," popsal Trčka.

"Prvotní námluvy probíhaly už v lednu, kdy jsme s manažerem klubu Štěpánem Slaným prohodili pár slov. Nicméně to pravé rozhodování přišlo až po sezoně. Řešil jsem dvě varianty. Buď zůstat v Ústí nad Labem, anebo přejít do České Lípy. Vyhrála nakonec druhá varianta a jsem připraven tu odvést maximum,“ objasnil nový trenér Lípy v tiskové zprávě.

45letý kouč už se v kádru medvědů pomalu zabydluje a řeší i skládání kádru. Dál by měla fungovat i spolupráce mezi Lípou a Ústím. „Máme v plánu sehrát před startem sezony několik zápasů s pražskými celky. Jejich termíny budeme v blízké době postupně upřesňovat. Chystáme se však pochopitelně uspět i v Poháru Českého florbalu. S docházkou na tréninky jsem zatím spokojen. Je důležité, že se nám povedlo po odchodu Honzy Pešky a Milana Tichého kádr kvalitně doplnit a především výrazně omladit. Kluci mají motivaci se ukázat,“ vysvětlil odchovanec florbalu v Děčíně.

Na lavičce nahradil Trčka Derku, jenž s celkem slavil pokaždé záchranu. "Poslední sezona pro mě byla velmi náročná, protože byla už čtvrtou, ve které jsem pravidelně dojížděl více než hodinu na tréninky. To je pro pracujícího člověka, který má rodinu a mladší děti, dost náročné. Oznámil jsem proto během podzimu realizačnímu týmu, že toho mám 'plné kecky' a nejspíše nebudu v další sezoně pokračovat," popsal v tiskové zprávě dnes již bývalý lipský kouč důvody, které byly impulsem ke jeho konci na lavičce superligového týmu.

"Nakonec mě sice znovu nakoplo období okolo play-down a získal jsem novou chuť do další případné spolupráce, ale v posezonních rozhovorech se Štěpánem Slaným jsme se ale shodli na tom, že tým potřebuje oživení v podobě doplnění realizačního týmu tak, abychom dokázali pracovat lépe než v poslední sezoně. Klubu, hráčům, fanouškům a samozřejmě i kolegům bych chtěl moc poděkovat za spolupráci, důvěru a podporu, která není všude samozřejmostí. Je potřeba si jí vážit,“ rozloučil se v Lípě Derka.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se