Torpedo sesadilo z čela Opavu. Mizérie MVILu pokračuje

Derby o Havířov v Národní lize sledovalo 562 diváků! | foto: Štěpán Chobot/Torpedo Havířov

Ve východní skupině Národní ligy se žhavě bojuje o čelo tabulky. Havířovské Torpedo se vyšplhalo na první příčku. Zuří také velký boj o postup do play-off. I nadále pokračuje trápení MVILu Ostrava.


Do úplného čela východní skupiny Národní ligy se dokázalo procpat Torpedo Havířov, které se na vedoucí příčku dostalo díky šesti výhrám v řadě. Havířovští drží jednobodový náskok na svého nejbližšího pronásledovatele Opavu. Třetí příčka zatím připadá Kopřivnici, na kterou dotírají Petrovice. Elitní pětici uzavírá druhý havířovský celek v soutěži Slovan. Právě derby dvou havířovských rivalů patří mezi ozdoby dosavadního průběhu sezony. Dramatické městské klání zvládl lépe aktuální lídr soutěže, který se před fantastickými 562 diváky radoval z výhry v prodloužení.

Sezona zatím vychází i nováčkovi ze Šumperka, který se drží na šesté pozici s náskokem sedmi bodů na play-down. Boje o play-off slibují zajímavou podívanou až do konce. Sedmou pozici aktuálně drží Pelhřimov s jednadvaceti body, o čtyři body pozadu je poté nováček z Přerova a finalista z předešlé sezony Rožnov pod Radhoštěm. Play-off by se aktuálně netýkalo Třebíče ani Hranic, kteří mají na svém kontě patnáct, respektive čtrnáct bodů. Na úplném chvostu je s velkou ztrátou ostravský MVIL, který i po patnácti kolech čeká na první ligové body.  

Na čele statistik najdeme hráčské zastoupení celků, které ještě v předchozí sezoně působily o ligu výše. Nejvíce bodů zatím nasbíral Ondřej Firda, konkrétně šestatřicet. Zástupce Petrovic je zároveň díky jednadvaceti asistencím i nejlepším nahrávačem skupiny. Další dvě pozice v produktivitě připadají zástupcům havířovského Torpeda Adamu Feberovi a Jakubu Vilímovi. První jmenovaný je s pětadvaceti brankami zároveň nejlepším střelcem východní skupiny. O několik zápasů méně než jeho soupeři na čele produktivity odehrál Martin Stibor ze Slovanu Havířov, přesto už dokázal nasbírat třicet bodů. O bod méně má poté Petr Kašpar z Petrovic a opavský Marek Klečka. Nejvytěžovanějším strážcem svatyně je pelhřimovský Libor Domkář, který jako jediný zatím přesáhl hranici 800 odchytaných minut.  

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se