Sparta skládá zajímavý kádr, z Kladna vytáhla Bohuslávka

Jakub Bohuslávek se stal novou posilou pražské Sparty | foto: ACEMA Sparta Praha

Pražská Sparta prochází před startem nového ročníku hodně zajímavou obměnou. Její sestavu vyztuží také Jakub Bohuslávek, který doposud působil coby tahoun v sestavě kladenských Kanonýrů.


Univerzál Bohuslávek, který dokáže být velmi nebezpečný v útočných řadách a hodně nepříjemný pro soupeře v pozici obránce, vyrostl florbalově v Kladně. V sestavě Kanonýrů také debutoval v seniorské soutěži. Hned první ročník v 1. lize mužů zakončil s průměrem jednoho bodu na zápas a v nedávno skončené sezoně zářil ještě víc.

V základní části si připsal 29 bodů a byl společně s Vojtěchem Novákem byl nejproduktivnějším hráčem Kanonýrů v dlouhodobé fázi soutěže. Svou formu pak parádně načasoval na play-off, kde za 15 klání zaznamenal 26 bodů. Činil se především v sérii s Bulldogs Brno, kde za pět duelů posbíral hned patnáct bodů. Kladnu svými výkony pomohl až do baráže o Livesport Superligu.

V ní ale stihl odehrát jen jeden zápas, protože se musel plně soustředit na reprezentační povinnosti. S juniorským výběrem jej čekala cesta do dánského Frederikshavnu, kde nakonec národní tým skončil na čtvrté příčce. V kádru reprezentace do devatenácti let setrval po celý zkrácený cyklus, během nějž naskočil do 16 oficiálních duelů s bilancí 5+8.

Adam Zubek a Jakub Bohuslávek před utkáním s Finy na MSJ 2023 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Nyní si Bohuslávek poprvé vyzkouší Livesport Superligu. "Udělal na mě dojem velký zájem Sparty, líbí se mi celková práce klubu, nejen uvnitř, ale i navenek. Je tu vidět kvalitní práce s fanoušky a také dobrý marketing, je tu vize a buduje se tu nový tým, to jsou hlavní důvody mého rozhodnutí hrát za Spartu," popisuje v oficiální zprávě na webu Sparty kladenský odchovanec, který je po příchodech Lukáš Ujhelyiho, Martina Pražana a Jana Pešky čtvrtou výraznou posilou pražského kádru.

18letý florbalista si poprvé zahraje jinde než ve svém mateřském klubu. "V Kladně jsem působil od malička, mám zde velké kamarádské vazby a vše kolem, takže to rozhodování určitě nebylo jednoduché. Rozhodl jsem se ale takto a myslím si, že pro můj rozvoj do budoucna to je nejlepší možný krok. Doufám, že budeme ve Spartě jako tým úspěšní a že se mi zde bude dařit," říká talentovaný hráč.

Kreativní mladíček má od svého angažmá velké ambice. Konec konců se není čemu divit, Sparta je totiž na transferovém poli velmi činná a v UNYP Aréně se tak rodí zajímavý mančaft. "Moje očekávání jsou určitě veliká, z týmu, který se tu skládá mám velice dobrý pocit a myslím si, že to pro mě bude zajímavá zkušenost a už se nemohu dočkat až všichni vstoupíme na hřiště."

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se