Liberec padl ve výjezdním zápase, drtivé výhry pro Vítkovice i FBC

Osobní souboj mezi chodovskou Terezou Míkovou a libereckou Kateřinou Kvapilovou | foto: Crazy girls FBC Liberec

Extraligu žen v netradičním dějišti zvládl lépe Chodov. Nejvyšší soutěž vyvezl Liberec do Turnova, kde Pražanky nakonec braly výsledek 5:2. Florbalistky Ostravy se rozjely v Jičíně čtrnácti trefami, čímž napodobily vysoké vítězství svých městských rivalek Vítkovic na hřišti Boleslavi.


Crazy girls FBC Liberec - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Výjezdní duel zahájil mnohem přesvědčivěji Chodov, který se střelecky prosadil už v první minutě. Hráčky z Jižního Města následně navázaly kolem půlky třetiny, kdy Kristína Belicová zvyšovala na 2:0. Ještě lépe to vypadalo pro Pražanky zkraje druhé pasáže zápasu, jelikož dostaly do sítě třetí přesný zásah.

Za Severočešky snižovala Markéta Žbánková a zdramatizovala souboj v Turnově. Další změny ve skóre ovšem nepřicházely a remíza jim stále unikala. Chodov tak veškeré problémy nakonec vyřešil a došel si pro výhru 5:2.

Zajímavostí je, že obě družstva se aspoň jednou prosadila z trestného střílení. Jedinou dvougólovou střelkyní pak byla na straně hostů Ivana Vachovcová, čímž Pražankám pomohla upevnit druhou příčku soutěže.

Branky: 30. Žbánková, 56. Žbánková – 1. Vachovcová, 11. Belicová, 25. Frantíková, 46. Prontekerová, 57. Vachovcová. Rozhodčí: L. Ležák – M. Ležák. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváků: 112. Zásahy brankářek: Fryčová 27 – Christianová 18. MATCH CENTER


MITEL Florbalová akademie MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:18 (1:2, 1:6, 2:10)

I když Vítkovice v týdnu dominovaly ve finále Poháru Českého florbalu, extraligový duel proti Mladé Boleslavi přinesl poměrně vyrovnaný výsledek první třetiny. Krátce po otevírací trefě Dominiky Buczekové (v zápase celkově 3+4) domácí tým odpověděl a opět byl nerozhodný stav. Je sice pravda, že soupeřky po polovině dějství znovu odskočily díky Michaele Kubečkové (5+0), jenže výraznější náskok do pauzy už nezískaly.

V prostřední části však Vítkovice začaly dominovat i gólově. Rychlou trefu zaznamenala Barbora Husková, k níž se hostující hráčky připojily dalšími pěti brankami. Velkolepé střelecké představení pokračovalo také v závěrečné pasáži duelu, kdy Vítkovice dokráčely k vysokému vítězství 18:4 a potvrdily vedení v čele tabulky.

Branky: 7. Bauerová, 34. Havlíková, 55. Kosová, 57. Havlíková – 5. Buczek, 11. Kubečková, 21. Husková, 23. Kubečková, 26. Kubečková, 28. Šponiarová, 32. Trošková, 36. Kubečková, 41. Seevaldová, 43. Kubečková, 47. Maroszová, 47. Maroszová, 49. Nela, 50. Buczek, 50. Husková, 51. Seevaldová, 52. Buczek, 53. Seevaldová. Rozhodčí: D. Bezucha – M. Bezucha. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváků: 36. Zásahy brankářek: Klementová 23, Šimonová 15 – Příleská 12. MATCH CENTER


Finance Novák FBK Jičín – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 3:14 (1:5, 1:4, 1:5)

Bleskový nástup přinesl hostům náskok 2:0, byť Jičín následně snížil. Ostravanky však měly jasnou převahu, kterou promítly do dalších gólů. Na konci úvodního dějství platil čtyřbrankový rozdíl, přičemž stejné tempo udrželo FBC také do následující fáze utkání.

Drtivý rozdíl se vyšplhal až do podoby 14:3 pro Ostravu, jíž táhla především osmibodová Pavlína Bačová s bilancí pěti tref a tří asistencí. Další autorkou hattricku se stala Denisa Kotzurová (3+3) a hostující tým se aspoň prozatím bodově odlepil od čtvrtých Střešovic.

Branky: 9. Preisslerová, 33. Kacelová, 54. Preisslerová – 1. Kotzurová, 4. Bačová, 17. Bačová, 19. Bačová, 20. Káčová, 26. Hudáková, 32. Zagórska, 37. Bačová, 39. Mlejnková, 48. Mlejnková, 49. Bačová, 51. Kotzurová, 57. Kotzurová, 59. Zagórska. Rozhodčí: Fišer – Recht. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:4. Diváků: 60. Zásahy brankářek: Vokatá 27 – Dupčáková 15. MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se