Obrovský boj o bronz zvládli Finové, juniory přetlačili v nájezdech

Daniel Chatrný v souboji o míček při duelu o bronz na MS 2023 | foto: Matyáš Klápa / Český florbal

Neskutečná přetahovaná v medailovém zápase vyzněla lépe pro juniory Suomi. Čeští reprezentanti jim v bitvě o bronz na mistrovství světa podlehli 6:7 po nájezdech, když rozhodovala až sedmá série dovednostní disciplíny.


Česko – Finsko 6:7pn (3:1, 1:4, 2:1 – 0:0)

Naši reprezentanti vstoupili do utkání velmi odhodlaně a záhy se ujali náskoku. Už ve druhé minutě otevíral skóre Vojtěch Kún, nicméně Finové se zanedlouho dotáhli a zápas byl stále otevřený. Česká snaha ovšem neslábla a trefami Ondřeje Jankovského s Danielem Chatrným si vzal národní tým výhodu zpět. A pro Finy šlo o tak tvrdý direkt, že reagovali oddechovým časem. Ve zbytku dějství se pak výsledek již nijak nezměnil a Češi mohli být lépe naladěni do druhé části.

Prostřední fáze ale přinesla českému týmu velké komplikace. Ve 27. minutě bylo vyrovnáno, načež Finové završili obrat na 5:3. Z toho dvakrát mířili přesně během svých přesilovek. Čeští reprezentanti však ani přesto nic nevzdali a v poslední sekundě třetiny snížil po rozehrávce z rohu Chatrný na kontaktní rozdíl. Branku ještě potvrdili podle videa rozhodčí a bylo jasné, že třetí pasáž ještě bude pořádně napjatá.

Svěřenci kouče Matěje Klucha rozehráli třetí dvacetiminutovku mnohem lépe, když ve 45. minutě smazal manko Jaroslav Petrák. Čechům přitom ani to nestačilo a zhruba dvě a čtvrt minuty před koncem dějství jim dal náskok Chatrný, jenž zkompletoval hattrick. Finsko ale stále bylo při síle a při hře bez gólmana dosáhlo na remízu 6:6, se kterou se šlo do prodloužení. Během něj šance nechyběly, výsledek ovšem zůstal stejný a obrovské drama měly rozseknout nájezdy.

Také v dovednostní disciplíně to byl boj až do poslední chvíle. Čeští reprezentanti se prosadili díky Fukalovi s Gattnarem, následně ale museli čelit dvěma mečbolům, které odvrátil svými trefami Zubek. Na rozhodující střílení Eero Kostinena ze sedmé série ovšem junioři již nenašli odpověď a obsadili čtvrté místo na světovém šampionátu.

Sestava Česka: Draslar (Týc) – Vavroušek, Bohuslávek, Petrák, Jankovský, Mühlfait, Wertheim, Bílek – Chatrný, Eliáš, Fukala – Zubek, Gattnar, Palčinský – Smutný, Kún, Faksa – Sedláček, Votava.

Branky: 2. Kún, 10. Jankovský, 14. Chatrný, 40. Chatrný, 45. Petrák, 58. Chatrný – 6. Jäppinen, 23. Heiska, 27. Hyvärinen, 32. Porttikivi, 36. Karppanen, 59. Helin, rozhodující nájezd Koistinen. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváků: 1290. Zásahy brankářů: Draslar 9 – Ojala 20. MATCH CENTER | ČT Sport Plus | Aplikace IFF

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se