BUTCHIS zlomili odpor Kladna a zvládli první finále! TROOPERS odvrátili sestup

Hráči BUTCHISu si poradili s Kladnem | foto: BUTCHIS

Druhá nejvyšší mužská soutěž rozjela finále a boj o postup do Livesport Superligy, v prvním klání uspěli florbalisté BUTCHISu. Chomutov nezvládl šesté utkání, TROOPERS si po dobrém výkonu vydobyli sedmý zápas.


Finále 1. ligy mužů
BUTCHIS – Kanonýři Kladno 7:4 (2:0, 3:3, 2:1) | Série: 1:0

Prvním úspěšným střelcem finále se stal Štěpán Čejka, který využil zmatku před brankou Kladna a překonal Ponomareva. Na 2:0 zvyšoval v přesilovce Jakub Pecha a BUTCHIS tak šel do kabiny po první periodě s náskokem.

Druhé dějství pak přineslo hodně zajímavou přestřelku. Kanonýři nejprve snížili díky Filipovi Ullmannovi, ale BUTCHIS následně odskočili už na 5:1. Středočeši se ale nevzdali a dvěma zásahy se znovu dostali na rozdíl pouhých dvou tref.

Ve třetím dějství se odehrála náročná bitva, kterou zvládli domácí, které posunul do vede ní 6:3 Erik Papež, jenž poté v závěru trefil i prázdnou branku. Půl minut před koncem kosmeticky upravil skóre Marek Stůj. Na prvním triumfu BUTCHISu to ale nic nezměnilo. Vítěz základní části se tak dostal do vedení v sérii.

Branky: 4. Čejka, 14. Pecha, 29. Pecha, 30. Černý, 33. Černý, 46. Papež, 58. Papež - 24. Ullmann, 34. Pfaur, 37. Ullmann, 60. Stůj. Rozhodčí: Sýkora - Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváků: 351. Zásahy brankářů: Hlinák 25 - Ponomarev 15. | MATCH CENTER

Play-down
DDQ Florbal Chomutov – TROOPERS 3:5 (0:0, 1:1, 2:4) | Série: 3:3

Úvodní perioda patřila oběma brankářům, kteří eliminovali všechny pokusy soupeře. Chomutovu navíc nebyly uznané dvě trefy a Lincova rána skončila na tyči. V 25. minutě otevřeli hosté skóre díky Janu Dalerovi. Chomutov poté kontroval díky povedené střele Jakuba Holoveje.

Ve třetí části pak brněnský celek znovu odskočil, trefili se Jakub Peška s Jiří Knotkem. Na to reagovali domácí time outem, TROOPERS si drželi své vedení a Chomutov tak musel zkusit hru bez brankáře, kterou ale nezvládl. Brňané odskočili už na 5:1 a domácí pak jen snižovali. Sérii tak rozhodne sedmé klání, poražený tým si v příští sezoně zahraje v Národní lize, vítěz bude muset o udržení ještě zabojovat v baráži.

Branky: 34. Holovej, 59. Štěrba, 60. Halej - 25. Daler, 45. Peška, 47. Knotek, 57. Koutný, 58. Knotek. Rozhodčí: Baloun - Sommer. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváků: 463. Zásahy brankářů: Chabr 17 - Melichar 33. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se