Rozhodčí sezony | Které tři páry se uchází o prvenství?

Finalisté kategorie rozhodčí sezony | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty. Začínáme kategorií rozhodčí sezony.


Jakub Furmánek – Vlastimil Šolc

Dvojice Furmánek – Šolc ukončila po této sezoně kariéru. Jejich posledním duelem bylo BigBoard Superfinále 2023, kde řídili klání mezi Tatranem a Vítkovicemi. Společně se také účastnili posledních dvou mužských světových šampionátů a také byli součástí juniorských mistrovství světa.

Rozhodčí Jakub Furmánek a Vlastimil Šolc na MS 2023 | foto: Michael Peter/IFF

Tomáš Kostinek – Martin Reichelt

Oba dva patří ke špičce českých rozhodcovských párů. V uplynulých letech byli pravidelně zařazováni na listiny světových šampionátů žen a juniorek a na těchto turnajích odpískali nejedno finálové klání. V uplynulém ročníku se již naplno etablovali v Livesport Superlize. Ještě před startem sezony pak řídili zápasy na šampionátu juniorek v Katovicích.

Čeští rozhodčí Martin Reichelt a Tomáš Kostinek při finále MS juniorek 2020 | foto: Per Wiklund/IFF

Kamil Sojka – Tomáš Sojka

Zkušená rozhodcovská dvojice se pravidelně umisťuje v top pětce od sezony 2012/13. Dvakrát se tito sudí stala i vítězi této ankety, celkem v šestnácti ročnících se dostali minimálně do nejlepší desítky a svou kvalitu ukázali i v aktuálně skončené sezoně. Za sebou mají oba také dvě odpískaná superfinále a pravidelně se objevovali i v nominacích na světové šampionáty.

Rozhodčí Kamil a Tomáš Sojkovi při utkání Livesport Superligy | foto: Tomáš Brčko SportFoto/PSG PANTHERS OTROKOVICE

Další pořadí

4. Pavel Kačer – Ondřej Vašíček
5. Martin Both – Vladimír Černín
6. Jiří Šedivý – Radek Štengl
7. Jiří Dolanský – Vojtěch Sýkora
8. Lukáš Čížek – Lukáš Laštovička
9. Filip Drápal – Jakub Pospíšil
10. Přemysl Bališ – Peter Varga

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se