Remobil pomáhá přírodě. I díky účastníkům ČEPS Cupu

ZŠ Palackého z Moravské Třebové získala sadu florbalek a další vybavení díky skvělé akvizici v soutěži s Remobilem | foto: Martin Flousek/Český florbal

Finálové turnaje poháru základních škol nabídly nejen skvělé bitvy, ale také přispěly udržitelnosti. V rámci soutěže s Remobilem bylo vybráno téměř 150 starých či nepoužívaných mobilních telefonů. Další jednotky kusů se poté vybraly během BigBoard Superfinále 2023.


Ve sportovní hale Jedenáctka VS mohly zúčastněné školy odevzdávat staré mobilní telefony v rámci speciální soutěže. Naprosto jasným vítězem soutěže s Remobilem se stala ZŠ Palackého z Moravské Třebové, která v rámci akce vysbírala neskutečných 95 kusů a vysloužila si tak hodnotné ceny v podobě florbalového vybavení.

Druhá nejaktivnější škola byla ZŠ Přibyslav, která v součtu dívčího a chlapeckého finále odevzdala 38 nepoužívaných mobilů. Další kusy byly vybrány do speciálního Remobil boxu. Když se k tomu přidají i telefony sesbírané na BigBoard Superfinále 2023, tak se jedná o ekvivalent více než 5 000 litrů ušetřené pitné vody.

Projekt Remobil ale není jen o recyklaci starých telefonů a jejich rozkladu na prvočinitele, ale také podporuje dobrou věc. Za každý odevzdaný telefon věnuje 10 korun České olympijské nadaci. Celkově tak florbalová komunita přispěla i na sportování dětí, kterým to nedovoluje finanční situace. Kdo ví, třeba zrovna tyto finance pomohou vyrůst budoucí florbalové superhvězdě.

Koutek udržitelnosti a Remobil na ČEPS Cupu | foto: Český florbal

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se