PREVIEW: ODM spěje do finále. Kdo se utká o zlato?

Hráči Prahy se radují z gólu na ODM 2022 | foto: Michal Struž/Český florbal

Ve čtvrtek vyvrcholí v Prostějově florbalové turnaje v rámci Olympiády dětí a mládeže 2022. Zatímco Praha může mezi chlapci obhájit tři roky starý triumf, u dívek je jasné, že vítězky z roky 2019 ze Středočeského kraje zlato neukořistí. Dokáží nejcennější medaili získat domácí reprezentantky?   


Dokáží reprezentanti Prahy obhájit zlato?
Už výsledky základních skupin nasvědčovaly tomu, že ve finále chlapeckého turnaje by se mohly potkat týmy Prahy a Středočeského kraje. A opravdu se tak stalo. "Finále bylo náš cíl, takže famózní. Bude to vyhecovaný a zajímavý zápas," očekává Aleš Chmelař ze Středočeského kraje, který pomohl k postupu dvěma trefami v semifinále proti Jihomoravanům. 

Stejný podíl na účasti v souboji o zlato měl také pražský Jan Krejča. "Finále byl náš cíl, jdeme na to, chceme vyhrát. Musíme zregenerovat, dobře se najíst a pořádně se vyspat," zdůrazňuje. Zda Praha dokáže obhájit triumf z roku 2019, se dozvíme ve čtvrtek od 12:30. 

O bronz se poté utkají poražení semifinalisté – Liberecký kraj s Jihomoravským. V základní skupině dokázali zvítězit Jihomoravané 5:2. Pátí budou buď hráči Jihočeského kraje, nebo Ústeckého. Sedmí pak reprezentanti Zlínského, nebo Plzeňského kraje. Ve skupině play-out se zatím nejlépe vede Moravskoslezskému kraji, který svá první dvě utkání dokázal proměnit v celkových šest bodů. 

Budou slavit domácí? 
Olympiáda dětí a mládeže se koná v Olomouckém kraji a právě domácí hráčky mají šanci na zlato. I když ve skupině skončily čtvrté, dokázaly si v play-off poradit s favorizovaným Středočeským krajem a v semifinále předvedly velký obrat proti Jihomoravankám. "Za středu toho máme plné zuby, takže na řadě je regenerace. Určitě si něco řekneme, ale budeme spolu jako tým. Čeká nás velký den," těší se hráčka Olomouckého kraje a hrdinka semifinále Valentýna Zerzánová.

Olomoucký kraj obhajuje stříbro, jeho soupeřky z Prahy bronz. Vzájemný duel v základní skupině skončil 3:3, favorita lze tedy hledat těžko. "Jsme ambiciózní tým. Jsme krůček ke zlaté medaili. Dáme si týmovou poradu, videorozbor a pořádně se hecneme," vzkazuje jedna z opor pražského výběru Linda Fuchsová. Finále startuje v 11:20. 

Bronz poputuje buď na jižní Moravu, nebo do Libereckého kraje. O 5. místo si to rozdají Středočešky a hráčky Moravskoslezského hraje, o 7. příčku pak Jihočešky a reprezentantky Královéhradeckého kraje. Ve skupině play-out se zatím nejlépe vede hráčkám ze Zlínska a Plzeňska. 


Program finálového dne - turnaj chlapci
Skupina play-out 
09:00 kraj Vysočina - Moravskoslezský kraj
10:20 Olomoucký kraj - Karlovarský kraj
12:10 Pardubický kraj - Královéhradecký kraj

O 7. místo
10:20 Zlínský kraj - Plzeňský kraj

O 5. místo
11:00 Jihočeský kraj - Ústecký kraj

O 3. místo 
10:10 Liberecký kraj - Moravskoslezský kraj

Finále 
12:30 kraj Praha - Středočeský kraj

Program finálového dne - turnaj dívky
Skupina play-out
09:00 Plzeňský kraj - Karlovarský kraj
09:40 kraj Vysočina - Zlínský kraj
11:00 Pardubický kraj - Ústecký kraj

O 7. místo
09:40 Královéhradecký kraj - Jihočeský kraj

O 5. místo
11:40 Moravskoslezský kraj kraj - Středočeský kraj

O 3. místo 
09:00 Liberecký kraj - Jihomoravský kraj

Finále
11:20 kraj Praha - Olomoucký kraj

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se