Momenty roku 2022: Juniorky přepsaly historii

Radost českých juniorek po postupu do finále MSJ 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Jak udělat fantastický úvod ligovému ročníku 2022/23 ukázaly české juniorky, které si na odloženém mistrovství světa v Katovicích připsaly dosud nejlepší umístění v dějinách – poprvé si totiž zahrály ve finále.


A i v něm byly Češky velmi blízko k celkovému triumfu, i když to tak zprvu nevypadalo. Úvodní duel turnaje nabídl možná až překvapivě velkou bitvu ve federálním derby se Slovenskem, následně však svěřenkyně Tomáše Martiníka předvedly dobrý výkon proti Švédkám, jimž ale po boji podlehly 3:4.

Postup ze skupiny pak národní tým potvrdil triumfem nad Norskem, který už se rodil o něco snáze. Bylo tedy jasné, že Češky narazí na vítězky paralelní skupiny, jimiž se staly hráčky Švýcarska. Semifinálová bitva nabídla skvělé drama. Po vyrovnaném průběhuz došel duel až do nájezdů, v nichž zazářila brankářka Monika Šolleová, jež za svá záda nepustila ani jeden balonek a reprezentantky si tak poprvé v historii užily postup do finále.

V něm hned v úvodu dostaly pořádný políček. Švédky si postupně vypracovaly vedení 3:0 a i po trefě Michaely Mechlové se dokázaly vrátit do třígólového náskoku. Ani ten jim ale nakonec nestačil. Hattrick Anny Brucháčkové poslal klání do nastaveného času a znovu rozhodovaly nájezdy. Tentokrát byly šťastnější Švédky, jež rozhodly o svém triumfu až v sedmé sérii.

Připomeňte si finále MS:

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se