Juniorky čeká kemp v Milevsku, trenéři nominovali několik nových tváří

Juniorské reprezentantky na turnaji v Hradci Králové | foto: Martin Flousek/Český florbal

Národní tým juniorek čeká v polovině června kemp v jihočeském Milevsku. V tamní hale se sejdou Češky poprvé od únorových duelů na domácím turnaji v Hradci Králové. Trenérský štáb chce dát příležitost několika novým tvářím, na něž čeká první akce s reprezentací.


Český výběr zahájí ve městě s florbalovou tradicí závěrečnou část cyklu, který vyvrcholí za rok šampionátem ve Finsku, kam pojedou reprezentantky coby obhájkyně premiérového stříbra. "Kemp v Milevsku pro nás bude po delší době příležitostí se znovu posunout v budování týmu a herního projevu směrem k MS 2024. Uvidíme se po cca čtyřech měsících, takže budeme znovu chtít "nahodit" motory ve všech aspektech fungování našeho týmu, ať už na hřišti, tak i mimo něj. A v podstatě tímto odstartovat druhou etapu naší přípravy, která vyvrcholí za rok na MS ve Finsku," potvrdil trenér juniorského výběru Tomáš Martiník.

Naposledy se Češky sešly v Hradci Králové, kde kromě řady tréninkových jednotek absolvovaly dvojzápasy s Finskem a Švýcarskem. Na co se bude chtít trenérský štáb se svými svěřenkyněmi primárně zaměřit? "Především na ofenzívní prvky a principy naší hry. Primárním tématem by měla být kvalitní hra jednotlivých hráček na míčku, pod tlakem a v soubojích. Hlavně však v potřebné, tedy v maximální, herní intenzitě a technické kvalitě. Cítíme, že se musíme hodně posunout v ofenzívních herních rolích, a to nejen ve hře na míčku, ale rovněž v užitečnosti hry bez něj. Chceme do našeho projevu dostat větší technickou kvalitu a kontrolu hry na balonku, naopak z ní co nejvíce vypudit lajdáckost, herní nezodpovědnost a zbytečnou ztrátovost," vypočítává Martiník, který vede juniorský výběr již ve čtvrtém cyklu po sobě.

Poprvé se v reprezentačním výběru představí brankářka Karolína Hujerová z pražské Sparty. Její kolegyně Veronika Novotná a Eliška Svrčková již absolvovaly říjnový turnaj Euro Floorball Tour. Premiéru prožijí také Alice Jirásková a Nikola Štekerová z Black Angels a Michaela Moravcová s teprve patnáctiletou Karolínou Lískovcovou, které působí v kádru Chodova.

"Co se týče nominace hráček na tento kemp, tak ještě stále jsme v procesu budování a hledání ideálního složení. Postupně se nám už krystalizuje jádro a osa týmu, na kterých budeme chtít stavět, ale stále máme otevřené dveře pro další hráčky, které si svými výkony o svou šanci řeknou. Proto jsme i teď na kemp nominovali několik nových holek, které nás v průběhu sezony zaujaly a myslíme si, že by si mohly v týmu své místo vybojovat. I z tohoto důvodu jsme několik, už "dostatečně" prověřených hráček tentokrát na kemp nenominovali. Nicméně, máme v plánu, že po této akci už začneme tým postupně zužovat. Obrázek za ten rok budeme mít slušný, takže věříme, že se následně rozhodneme pro ty pravé a začneme postupně budovat ten nejsilnější možný tým pro MS ve Finsku," okomentoval český kouč výběr hráček.

Nominace reprezentace juniorek
  • Tréninkový kemp (Milevsko)
  • 16. - 18. 6. 2023

Brankářky: Karolína Hujerová (Sparta Praha), Veronika Novotná (Tatran Střešovice), Eliška Svrčková (Black Angels).

Obránkyně: Barbora Fáčková, Michaela Moravcová (obě Chodov), Sofie Gocová (Tatran Střešovice), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Alice Jirásková (Black Angels), Veronika Machálková, Anna Sigmundová (obě Bulldogs Brno), Tereza Smetanová (1. SC Vítkovice).

Útočnice: Lucie Baldreichová, Andrea Břeská, Eva Křtěnová, Karolína Lískovcová, Nikola Skoková (vš. Chodov), Linda Fuchsová, Nikola Štekerová (obě Black Angels), Klára Horčičková, Veronika Mrázková, Valentýna Zerzánová (vš. FBS Olomouc), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Nela Kubalčíková, Nela Sikorová (obě 1. SC Vítkovice), Barbora Lovíšková (Tatran Střešovice), Markéta Seidlerová (FbŠ Bohemians),

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se