Junioři vyrazí do Polska, čeká je poslední test před šampionátem

Juniorská reprezentace nastupuje k utkání na EFT 2022 | foto: Matyáš Klápa

Český výběr do devatenácti let čeká poslední důležitá prověrka před dubnovým světovým šampionátem, který se odehraje v Dánsku. Na začátku února vyrazí bojovat na Polish Cup, kde se představí celá top čtyřka. Trenér Matěj Klucho odhalil nominaci, ve které Češi turnaj odehrají. “Nominované hráče jsme sledovali a vybírali v průběhu celého cyklu. Všichni potvrzují výkonnost i kvality ve svých týmech a jsou zdravotně v pořádku,” vysvětluje kouč.


Sestava je uzpůsobená i tomu, v jaké fázi se juniorský národní celek nachází. "Jedná se o poslední herní akci, na které budeme moci doladit další detaily a i nominace je tudíž stavěna podle toho, jaká je naše představa týmu, se kterým bychom rádi jeli na finálový turnaj," říká Klucho.

Do finální nominace na šampionát však mohou promluvit i ti, kteří v ní nyní nejsou. "Pořád sledujeme i další hráče. Také nyní jsme řešili několik jmen, která dříve v nominaci nebyla. Navíc se blíží vrchol sezony v podobě play-off a určitě to není tak, že nominace je zavřená a na mistrovství odjedou s jistotou pouze hráči v této nominaci," upozorňuje lodivod juniorské střídačky.

S ohledem na to, ze se jedná o poslední herní akci před závěrečným soustředěním, mají trenéři také poslední šanci vyzkoušet různé kombinace sestavy i situace. "Cílem je si ověřit, jak jsme na tom v jednotlivých herních fázích, a zjistit, na čem musíme ještě zapracovat. Zaměříme se na ukotvení playbooku a dodržování herního plánu po celou dobu utkání. Důležité pro nás také bude dofinalizovat týmová pravidla a nastavení celkově," popisuje trenér, který nedávno stanul na střídačce superligového Liberce.

Ve městech Zbąszyń a Nowy Tomyśl se sejde velmi silná společnost. Představí se všechny čtyři nejlepší týmy světa, které doplní výběry Polska, Německa, Slovenska a Dánska. "Jsme rádi, že Polish Cup má takto kvalitní obsazení včetně všech týmů z top čtyřky. Bude to pikantní turnaj a je skvělé, že získáme porovnání aktuální výkonnosti dva a půl měsíce před šampionátem," kvituje Klucho.

Češi ve své skupině narazí na sousedy ze Slovenska a Německa a také na výběr Suomi. "Jsem rád, že máme ve skupině Finsko, a to především z toho důvodu, že se s ním utkáme také na světovém šampionátu. Trochu speciální to navíc bude i díky tomu, že na střídačce máme Tomiho Rastase (finského asistenta trenéra, pozn. red). Věřím, že to pro nás bude skvělá prověrka," uzavírá český trenér.

Nominace reprezentace juniorů
  • Polish Cup 2023 (Zbąszyń, Nowy Tomyśl)
  • 2. - 5. 2. 2023

Brankáři: Adam Draslar (Tatran Střešovice), Tomáš Týc (Florbal MB).

Obránci: Vojtěch Bílek, Jaroslav Petrák (oba FbŠ Bohemians), Jakub Bohuslávek (Kanonýři Kladno), Michal Fišera (Florbal MB), Ondřej Jankovský (1. SC Vítkovice), Josef Sedláček, Michael Wertheim (oba AC Sparta Praha).

Útočníci: Matěj Čelakovský, Filip Eliáš, Lukáš Macháček, Šimon Vavroušek (vš. Tatran Střešovice), Jakub Faksa, Filip Smutný (oba FBC Liberec), Lukáš Fukala, Martin Gattnar, Adam Palčinský, Adam Zubek (vš. 1. SC Vítkovice), Daniel Chatrný (FBC Ostrava), Lukáš Kafka (Florbal Chodov), Jakub Mühlfait (AC Sparta Praha).

Program juniorské reprezentace

2. 2., 16.00 | Česko - Německo
3. 2., 16.00 | Finsko - Česko
4. 2., 16.00 | Slovensko - Česko
5. 2. | Zápas o umístění

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se