Junioři vstoupí v Kutné Hoře do závěrečné fáze přípravy na MS

Čeští junioři na EFT ve Švýcarsku | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Reprezentace juniorů se sejde v průběhu prvního listopadového víkendu v Kutné Hoře, kde absolvuje tréninkový kemp. Hlavní kouč Matěj Klucho nominoval třiadvacítku hráčů, která se ukáže ve Sportovní hale Klimeška.


Juniorský výběr čeká po Kutné Hoře v únorovém termínu Polish Cup, po něm už přijdou akce spojené s blížícím se šampionátem. "Vstupujeme do závěrečné fáze přípravy před mistrovstvím světa. Tým se kompletuje, a tím, že se jedná o poslední tréninkovou akci, budeme dál dotvářet lajny a prohlubovat vazby. Jednotlivé role hráčů jsou nastaveny od EFT ve Švýcarsku a de facto se zdokonalujeme v tom, abychom byli tím nejlepším týmem, kterým dokážeme být," říká lodivod výběru do 19 let.

Ve Sportovní hale Klimeška, kde odehráli junioři v dubnu tohoto roku přátelská klání se Švýcarskem a Slovenskem, stráví Kluchovi svěřenci čtyři dny. "Cílem kempu fáze hry presink - hra pod tlakem - protiútok a backchecking. Zaměříme se rovněž na přesilovku a oslabení, kde chceme hledat optimální složení a ladit detaily. Rovněž chceme začít hledat hráče, kteří budou schopní hrát v rozhodujících situacích či na sebe vezmou těžkou úlohu při nájezdech," popisuje český trenér.

Soustředění se nezúčastní Adam Mikoláš, který zastával pozici kapitána. "Adam má v kabině silné postavení, avšak na posledních akcích jsme cítili, že jeho sportovní výkonnost neodpovídá v určitých fázích tomu, co hledáme a co po hráčích chceme, což je ten hlavní důvod, proč jsme k této změně sáhli. Není to tak, že bychom ho nadobro vyškrtli. S Adamem jsme o tom mluvili, je to jen v jeho rukách, tak jako je to v rukách ostatních hráčů, ať už v nominaci nyní jsou, či nikoliv," vysvětluje Klucho.

Trenérský štáb naopak zaujaly výkony mladého sparťana Josefa Sedláčka, který odjel jako náhradník na poslední kemp do Bystřice nad Pernštejnem. "Pepa na minulé akci ukázal, že do týmu výkonnostně patří, proto je i nominován na tento kemp. Zvýší nám konkurenci, ať už v obraně, anebo i na centru. Měli jsme jej v širším okruhu hráčů, které jsme sledovali a jsme rádi, že jsme v jeho případě měli šťastnou ruku a jeho povolání do kempu ideálně načasované," těší hlavního trenéra.

AKTUALIZACE: Do nominace na kemp v Kutné Hoře byl doplněn čtvrtý brankář – Daniel Jukl z České Lípy-

Nominace reprezentace do 19 let
  • Tréninkový kemp, Kutná Hora
  • 3. - 6. 11.

Brankáři: Adam Draslar (Tatran Střešovice), Viktor Hejna (Sparta Praha), Daniel Jukl (FBC 4CLEAN Česká Lípa), Tomáš Týc (Předvýběr.CZ Florbal MB).

Obránci: Vojtěch Bílek, Jaroslav Petrák (oba FbŠ Bohemians), Jakub Bohuslávek (Kanonýři Kladno), Michal Fišera (Florbal MB), Ondřej Jankovský (1. SC Vítkovice), Adam Kuchynka, Josef Sedláček, Michael Wertheim (vš. Sparta Praha).

Útočníci: Matěj Čelakovský, Filip Eliáš, Šimon Vavroušek (vš. Tatran Střešovice), Jakub Faksa, Filip Smutný (oba FBC Liberec), Lukáš Fukala, Martin Gattnar, Adam Palčinský, Adam Zubek (vš. 1. SC Vítkovice), Daniel Chatrný (FBC Ostrava), Lukáš Kafka (Florbal Chodov), Jakub Mühlfait (Sparta Praha).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se