Hvězda sezony | Tato mužská trojice získala nejvíce hlasů!

Finalisté ankety Hvězda sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Hlasování fanoušků o hvězdu uplynulého ročníku vyneslo do finální nominace trojici florbalistů. Jeden z nich už 9. června převezme do svých rukou trofej, kterou mu dedikovali samotní fanoušci.


Matěj Havlas
  • Tatran Střešovice

Dvojnásobný juniorský mistr světa prožil naprosto skvělou sezonu, kterou zakončil titulem v BigBoard Superfinále. Na něm se v O2 areně podílel dvěma brankami včetně té rozhodující v prodloužení. V národním týmu získal ještě před startem sezony bronz na Světových hrách a posléze byl důležitou postavou české jízdy do finále mistrovství světa. Po loňském osmém místu v této kategorii se tentokrát dostal Havlas až do finálové top trojky.

Porsche Superhero BigBoard Superfinále Livesport Superligy Matěj Havlas | foto: Barbora Reichová/Český florbal
Filip Langer

  • FBC Kalmarsund (Švéd.)

Poslední čtyři ročníky ankety o hvězdu mužské sezony se staly jasnou záležitostí právě Langera, který v uplynulém roce strávil druhou sezonu ve švédské SSL, kde pomohl Kalmarsundu k postupu do finále poháru. Ve Švédsku stráví jedna z výrazných postav stříbrného mistrovství světa ve Švýcarsku i další ročník, přesune se však do kádru Storvrety, která patří k nejambicióznějším světovým klubům.

Filip Langer a jeho radost v semifinále MS 2022 proti Švýcarsku | foto: Martin Flousek/Český florbal
Marek Vávra

  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zkušený florbalista, který patří k superligovým stálicím, znovu patřil k nejvýraznějším postavám chodovského kádru. V sezoně se mu povedlo překonat hned dvě zásadní mety. Zaznamenal 300. branku a stal se historicky třetím nejproduktivnějším hráčem Livesport Superligy a míří k metě 600 bodů. V kanadském bodování základní části si připsal 68 bodů a byl druhý za střešovickým Markem Benešem. 

Marek Vávra hattrickem proti Vinohradům navýšil počet branek v superlize na 300 | foto: FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Další pořadí TOP 10

4. Marek Beneš (Tatran Střešovice)
5. Tomáš Hanák (Tatran Střešovice)
6. Ondřej Němeček (Tatran Střešovice)
7. Filip Forman (FbŠ Bohemians)
8. Tomáš Jurco (Tatran Střešovice)
9. Jakub Buršík (FbŠ Bohemians)
10. Adam Zubek (1. SC Vítkovice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se