Hvězda sezony | Které tři hráčky zabodovaly u fanoušků?

Finalistky ankety Hvězda sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Druhou kategorií každoroční ankety je Hvězda sezony žen. Zde jste měli možnost hlasovat vy, florbaloví fanoušci. Toto je trojice, která u vás v uplynulém ročníku nejvíce zabodovala.


Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Poprvé a zcela po zásluze se objevuje Brucháčková v anketě Hvězda sezony 2022/23 a hned ve finální trojici. Aby také ne. V základní části Extraligy žen patřila mezi nejnebezpečnější hráčky a stala se výraznou postavou vzestupu Bulldogs ze dna až do horních pater tabulky. Obrovsky zazářila i na juniorském šampionátu. K senzačnímu stříbru pomohla sedmi góly a byla nejproduktivnější Češkou na turnaji. Ve finálovém klání proti Švédsku se jí pak povedlo nasázet hattrick a postupně se zabydlela i v dospělé reprezentaci, kde coby benjamínek zaznamenala v sedmi duelech již 28 bodů!

Anna Brucháčková ve finále MSJ 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal
Vanessa Rebecca Keprtová

  • Rönnby Tigers (Švéd.)

V minulé sezoně při své první účasti v této anketě zvítězila a i v tomto ročníku si získala ovace fanoušků. Keprtová strávila první ročník ve švédském celku Rönnby Tigers, s nímž došla až do semifinále. V základní části si udržela průměr téměř bod na zápas. Coby stabilní členka reprezentace žen absolvovala s národním týmem řadu akcí je již jeho nedílnou součástí. V ženské SSL zůstane i v nadcházejícím roce, jejím novým zaměstnavatelem se stal tým KAIS Mora.

Vanessa Rebecca Keprtová v duelu proti Finsku | foto: Lubomír Skála/Český florbal
Michaela Mechlová

  • Tatran Střešovice

Velmi povedenou sezonu za sebou má Mechlová. Otevřela jí na juniorském mistrovství světa v Katovicích, kde dokázala se svými spoluhráčkami vybojovat historické stříbro. Krátce nato si také připsala první starty v seniorské reprezentaci a hned v prvním klání proti Švédsku se dokázala i gólově prosadit. Zářila i v Extralize žen a střešovickému Tatranu pomohla k postupu do finále Poháru Českého florbalu. V anketě o hvězdu sezony se objevuje poprvé a hned na stříbrné pozici.

Michaela Mechlová při své premiéře za seniorskou reprezentaci na EFT 2022 | foto: Lubomír Skála/Český florbal
Další pořadí top 10

4. Kateřina Seemannová (Tatran Střešovice)
5. Marie Havlíčková (Florbal Chodov)
6. Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.)
7. Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.)
8. Jana Christianová (Florbal Chodov)
9. Michaela Kubečková (1. SC Vítkovice)
10. Barbora Husková (1. SC Vítkovice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se